Tour de France

Frank Høj indrømmer brug af doping

Se Tour de France på TV 2 PLAY

Den tidligere professionelle cykelrytter Frank Høj har tidligt i sin cykelkarriere brugt doping.

Det indrømmede han over for TV 2 SPORT, da han gæstede Tour de France-studiet søndag eftermiddag.

- Som neoprofessionel må jeg desværre krybe til korset og sige, at jeg har prøvet at køre på epo. Jeg har prøvet at tage det. Jeg har nok ikke taget det i de mængder, som har skullet skabe resultater, siger Frank Høj til TV 2 SPORT.

Vendepunktet for Frank Højs dopingmisbrug kom, da Festina-skandalen rullede i 1998, da hele Festina-holdet kørte på epo under Tour de France det år. I løbet indrømmede flere misbruget, efter at der blev fundet doping i en af holdbilerne.

- Man kan gå ind og se på mine resultater i perioden indtil Festina-skandalen. De er ikke imponerende. Efter Festina-skandalen har jeg ikke villet røre ved noget som helst. Meget naivt har jeg haft en forestilling om, at cykelsporten ændrede sig efter Festina-skandalen, og at doping simpelthen forsvandt stille og roligt ud af den.

- Man skal også huske på, at jeg har stået og forsvaret Lance til det sidste og troet, at han var ren. Jeg har været meget naiv, og det må jeg så stå til regnskab for.

Han afviser samtidig, at han skulle have dopet sig under OL i 2004, hvilket ellers fremgår af Anti Doping Danmarks og DIF's rapport. Det er Michael Rasmussen, der har aflagt rapport og anklaget Frank Høj for doping.

Og der er en bestemt årsag til, at Høj aldrig er gået til bekendelse.

- Jeg synes ikke, jeg har kunnet bidrage til noget, som ikke allerede har været klarlagt - at 90’erne ikke var noget rent sted at køre cykelløb. At jeg skulle stille mig op i rækken og sige, at jeg har snuset til det, synes jeg ikke, ville bidrage til noget, siger Frank Høj til TV 2 SPORT.

- Jeg har ikke haft brug for at gå til offentligt skrifte som sådan. De mennesker, der skulle vide noget i min familie, ved, hvad jeg har lavet, og det har jeg det fint med.

Fortryder du?

- Set i bakspejlet skulle man fuldstændig have ladet være, men sådan er det. Jeg synes så heller ikke, det hjalp, men det er så noget helt andet.

Du kan se Frank Højs bekendelse i klippet over artiklen.

TV 2 Cykelcenter-appen

 • Vores GRATIS app, TV 2 Cykelcenter, giver dig rige muligheder for at følge Tour de France, når du er på farten
 • Hør etaperne live som radio med med Rolf, Ritter og Leth i ørerne
 • Se løbet live i appen med TV 2 PLAY (kræver PLAY-login - læs mere HER)
 • Livegrafik fra løbet - se hele tiden, hvem der ligger hvor, og hvor på ruten rytterne er
 • Hold dig informeret med rytter- eller holdprofiler og læs seneste nyt
 • Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play

Tour de France på TV 2 PLAY

 • TV 2 PLAY kan du se Tour de France LIVE hvor som helst
 • Til Touren har vi lavet et unikt site
 • Etaperne kan ses uden reklameafbrydelser
 • Se de sidste ti minutter af alle etaper on demand
 • Sådan får du TV 2 PLAY