Cykling

Tidslinje: Disse danske cykelryttere har indrømmet doping

Søndag indrømmede den tidligere professionelle cykelrytter Frank Høj, at han i begyndelsen af sin karriere brugte det forbudte stof epo.

Det kom frem, da Høj gæstede Tour de France-studiet på TV 2.

Dermed er vi oppe på to dopingindrømmelser i 2015, efter at Nicki Sørensen også erkendte at have dopet sig.

Indrømmelsen kom kort inden den store dopingrapport, som Anti Doping Danmark og Danmarks idrætsforbund i fællesskab har lavet om cykelsporten i Danmark fra 1998-2015.

Herunder kan du se en liste over de danske cykelryttere, der har indrømmet brug af doping.

Disse danske cykelryttere har indrømmet doping

 1. 1999

  1. Per Pedersen

   Per Pedersen, der har deltaget i Tour de France fire gange, indrømmer at have benyttet sig af kortison i løbet af karrieren.

 2. 2002

  1. Brian Holm

   Brian Holm indrømmer i bogen "Smerten glæden" at have benyttet sig af doping. I maj 2007 bliver han endnu mere konkret og siger, at han tog epo to gange i 1996, mens han kørte for Telekom-holdet.

 3. 2006

  1. Jesper Skibby

   Jesper Skibby udgiver bogen "Jesper Skibby - forstå mig ret", hvori han indrømmer længerevarende brug af doping.

 4. 2007

  1. Søren Lilholt

   Søren Lilholt beretter, at han prøvede ting i sin aktive karriere, som senere er kommet på dopinglisten. Lilholt stoppede karrieren i 1992.

  2. Michael Kyneb

   Michael Kyneb indrømmer, at han i 1990'erne eksperimenterede med epo.

  3. Bjarne Riis

   Bjarne Riis erkender, at han har benyttet sig af præstationsfremmende stoffer - blandt andet i forbindelse med sin Tour de France-sejr i 1996. Han siger, at han selv anskaffede epo og selv tog det.

  4. Bo Hamburger

   Bo Hamburger indrømmer, at han i perioden 1995-1997 har benyttet sig af epo. Han fastholder, at de flotte resultater efterfølgende er hentet uden ulovlige substanser. Hamburger optræder dog angiveligt på en fransk liste over ryttere, der var dopet under Tour de France 1998 eller 1999.

 5. 2013

  1. Michael Rasmussen

   Michael Rasmussen fortæller på et pressemøde, at han i 12 år har benyttet sig af dopingstoffer som epo, væksthormon, testosteron, insulin, kortison og blodtransfusioner. Han indstiller øjeblikkeligt karrieren.

  2. Rolf Sørensen

   Rolf Sørensen indrømmer, at han undervejs i karrieren har benyttet både epo og kortison. Han havde ellers hårdnakket benægtet det tidligere. Sørensen kan ikke med sikkerhed sige, om sejrene i Liege-Bastogne-Liege i 1993 og i Flandern Rundt i 1997 blev vundet uden snyd.

 6. 2015

  1. Nicki Sørensen

   Nicki Sørensen indrømmer over for BT:

   - Jeg har dopet mig, det har jeg indrømmet fuldt og helt. Det er jeg ked af, og den beslutning (om at tage doping, red.), ville jeg ønske at kunne gøre om.

   Nicki Sørensens indrømmelse begrænser sig dog til den første del af karrieren. Han afviser, at andre skulle have tilskyndet ham til at gøre det.

  2. Juli 2015

   Frank Høj afslører over for TV 2, at han "fiflede" med doping i begyndelsen af sin karriere.

   - Som neoprofessionel må jeg desværre krybe til korset og sige, at jeg har prøvet at køre på epo. Jeg har prøvet at tage det. Jeg har nok ikke taget det i de mængder, som har skullet skabe resultater, siger Frank Høj blandt andet.