Cykling

Cykelhold: Riis kontaktede os - sponsor sagde nej

Alt imens flere cykelryttere har fundet ny arbejdsgiver fra næste sæson, så leder Bjarne Riis fortsat efter et nyt projekt, han kan kaste sig over - og som han kan få lov til at blive en del af.

For selv om den tidligere holdejer flere gange har ytret, at han fortsat skal tygge på, hvad fremtiden skal bringe, så har han aldrig antydet, at han vil vende ryggen til den sport, han har været en del af i flere årtier.

Afvist er Riis dog blevet i forsøget på et hurtigt comeback.

- For os har det ikke kunnet lade sig gøre at indlede et samarbejde med Bjarne Riis. Vores nye sponsors værdisæt harmonerer ikke med den historik, Riis har som tidligere dopet. Det blev understreget meget klart, at det ikke ville kunne lade sig gøre, og det var ene og alene på grund af Riis, siger Brian Smith, der er General Manager på MTN-Qhubeka, til BT.

Bjarne Riis gæstede Tour de France-studiet flere gange under årets udgave af Tour de France. Dette klip er fra studiet forud for 3. etape, hvor Bjarne Riis bliver bedt om at forholde sig til de mange rygter, der på daværende tidspunkt var omkring hans fremtid i cykelsporten.

Bjarne Riis var en del af ekspertholdet på TV 2 under årets udgave af Tour de France, og her blev han flere gange bedt om at forholde sig til spørgsmålet om en mulig tilbagevenden til sporten.

- Der vil altid være rygter, men jeg har ikke noget mere konkret at komme med på nuværende tidspunkt. Vi må vente at se, sagde Bjarne Riis i studiet forud for 3. etape.

- Lige nu bruger jeg tiden på at finde ud af, hvad jeg har lyst til at lave. Om der skal være plads til mig i cykelsport, det er absolut ikke noget, jeg bestemmer alene. Fra at man måske kunne tænke sig det, til at det måske kommer til at ske, kan der godt gå et stykke tid.

Bjarne Riis' arbejde foregår altså i massiv modvind. Særligt efter offentliggørelsen af den længe ventede dopingrapport fra Anti Doping Danmark, gav flere - heriblandt den tidligere Tour de France-vinder Greg Lemond - udtryk for, at de ikke ønsker at se Riis i feltet igen.

Riis selv er klar over, at der er folk i cykelmiljøet med den holdning, men ind imellem oplever han også mere positive vinde omkring en fremtid i sporten. Heriblandt da den danske sportsdirektør på Etixx - Quick-Step, Brian Holm, luftede tanken om et muligt samarbejde med 51-årig Riis.

- Jeg må nok erkende, at det vil være en ære og en glæde med et dansk hold med Bjarne Riis. At lave noget med ham vil jeg se frem til, sagde Brian Holm under Tour de France i juli.

I videoen herover kan du høre Bjarne Riis' svar på Brian Holms drøm.

- Jeg synes da, at det er sødt af ham at sige det, og jeg vil da også sætte en ære i at arbejde sammen med Brian. Det kunne jeg da godt tænke mig. Men derfra og til, at det kommer til at ske kan der jo godt gå lang tid, svarede Bjarne Riis på Brian Holms drøm.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Bjarne Riis. Han ønsker ikke at kommentere på rygterne om et nyt hold. Han melder ud, når der er nyt omkring hans jobsituation.