Cykling

Sponsorrygter hos Cult Energy: Derfor bliver det ikke Riis

Det danske cykelhold, Team Cult Energy har indkaldt til pressemøde torsdag med et stort punkt på dagsordenen. Fremtiden. 

Holdet er i store økonomiske vanskeligheder, og er i fare for at dreje nøglen om, hvis de ikke finder en navnesponsor. Deadline er 1. september, hvor anmodningen om Pro Kontinental-licens skal afleveres.

Og netop på grund af den deadline kan vi godt forvente, at der kommer gode nyheder på torsdagens pressemøde.

For selvom 1. september nærmer sig med hastige skridt, ville det virke meget mærkeligt at indkalde til pressemøde før sandet er løbet ud i Cult Energys timeglas

- Det ville virke mærkeligt at indkalde til et pressemøde så lang tid før deadline, hvis meldingen er, at man vil lukke holdet, siger TV 2 SPORTs cykelreporter Jasper Stadum, Han har fulgt det danske hold tæt og ved, hvor hårdt de har arbejdet for at få en ny sponsor på plads inden deadline. 

- Jeg ved, at de har arbejdet meget målrettet på en løsning, så det er meget sansynligt, at der kommer en ny sponsor på torsdag, mener han.

Spørgsmålet er så, hvem der bliver den nye sponsor på det danske hold. Rygterne om netop det buldrede allerede derudaf under Tour de France, og et af de helt store samtaleemner var et samarbejde mellem den tidligere Tinkoff-Saxo sportsdirektør Bjarne Riis, Saxo Bank og Cult Energy. 

En arbejdsløs Bjarne Riis plus et ambitiøst dansk cykelhold, der mangler en sponsor. Det var næsten for oplagt at koble sammen for de danske cykelfans, der savner et dansk hold i de helt store løb, især da Cult Energys holdejer Michael Skelde endda var ude med en åben invitation til Bjarne Riis. 

Cult Energy melding om pressemøde har nu pustet til gløderne på rygtebålet på ny, men ifølge cykelreporter Jasper Stadum er det næppe sandsynligt at vi kommer til at se den kobling.

- Det niveau Team Cult befinder sig på er for lavt i forhold til det Bjarne Riis ønsker. Der er ingen bad feelings. De er bare forskellige steder i cykelverdenen.

- Bjarne vil ud og vinde Tour de France og de andre store løb. Man kan sige det sådan, at hvis du en gang har spillet på Orange Scene på Roskilde Festivalen, vil du nok ikke spille til den lokale byfest. Og det er ikke for at tale Cult Energy ned, men det er et helt andet sportsligt set-up som ikke passer sammen - ikke lige nu, i hvert fald, siger han.

At Bjarne Riis og Cult Energy ikke er et match betyder dog ikke, at der på nogen måde er dårlig stemning mellem holdet og den tidligere sportsdirektør.

Bjarne Riis har tidligere givet det danske pro-kontinental-hold en hjæpende hånd. Senest i foråret, hvor holdet fik stjålet deres cykler. Her trådte Bjarne Riis til med ekstra hjul til holdet. 

Vi fik en snak med Cult Energys holdejer Michael Skelde under post Danmark Rundt. Se indslaget øverst i artiklen