Cykling

Contador: Hvis jeg styrter kommer jeg tilbage i 2017

Alberto Contador har annonceret, at han har i sinde at stoppe sin karriere efter næste sæson.

Men der er nogle omstændigheder, der kan gøre, at han fortsætter i 2017. Der er faktisk to muligheder for, at han kører to sæsoner mere.

- Hvis jeg styrter, eller hvis jeg bliver nødt til at udgå, så kommer jeg tilbage i 2017. Eller hvis det lykkes mig at starte mit eget hold udenfor Tinkoff, hvor min kontrakt udløber efter 2016, siger Alberto Contador til den spanske avis El Pais.

Alberto Contador har allerede vundet Tour de France to gange, men den seneste sejr ligger tilbage i 2009, da hans sejr i 2010 blev taget fra ham efterfølgende. Han vil vinde Tour de France én gang mere, og planen og målet er, at det bliver til sommer, så han kan trække sig tilbage på toppen.

- Om det bliver min sidste Tour eller ej, skal jeg selv beslutte. Og den frihed til at bestemme hindrer mig i at blive ked af det. Men jeg vil virkelig gerne have en god sidste Tour til at slutte det hele, siger Contador.

Alberto Contador var ikke til stede ved præsentationen af Tour-ruten i Paris, men han har set på de afgørende etaper, som han vil glæde sig til at studere.

- I enhver Tour handler det om at tilpasse sig ruten, så man ikke får dårlige dage, og så skal man kende sin rivaler. Froome, f.eks, begynder altid stærkt, men går nedad i den sidste uge. Quintana er derimod lidt længere tid om at komme i gang. Jeg må justere efter dem, og så skal jeg finde mine muligheder, lyder den skarpe analyse fra Contador til El Pais.

Herunder giver Chris Froome, Mark Cavendish og Tony Martin deres vurdering af Tour de France-ruten 2016.