Cykling

Optimistiske Quintana: Vil vinde Tour, OL og Vuelta

Den colombianske cykelstjerne Nairo Quintana har allerede udset sig sine mål for 2016.

- Jeg lover at gå efter guld ved Rio i 2016, siger Quintana ifølge cyclingquotes.com ved officiel ceremoni i Bogota.

Den 25-årige Tour-toer forventer, at næste års franske rundtur vil være en perfekt optakt til OL og derfor det største mål næste sæson for Quintana at være i topform til Touren.

- Det gør os godt, at vi kommer ud af Touren med et stort arbejdspres og en god rytme. Det er ikke nødvendigt at forberede sig mere. Forberedelsen bliver lagt an på at vinde Tour de France. Det er det allervigtigste mål, fortæller Quintana

Nairo Quintana 2015-sæson blev et år uden mange sejre. Colombianeren vandt konge-etapen i og Tirreno-Adriatico samlet, blev toer i Touren og nummer fire i Vuelta à España. Og netop Vueltaen bliver tredje sæsonmål for Quitana som går efter at vinde det spanske etapeløb også.

- Det er ikke svært at køre to på et år. Du skal bare vide, hvordan du skal planlægge det. I år blev jeg nummer to i Touren efter lidt uheld. På anden etape tabte vi Touren (på grund af sidevinden, red.). Efter min virus blev jeg nummer fire i Vueltaen, selvom jeg ikke var på mit normale niveau.

- Det er ikke utænkeligt, at man kan vinde begge løb på en sæson, men lige nu har vi fokus på at vinde Tour de France, fortæller Quintana.

Se eller gense Quintanas forsøg på at fravriste Chris Froome Tour-sejren på Alpe d'Huez øverst i artiklen.

Nairo Quitana

Navn: Nairo Alexander Quintana Rojas

Født: 4. februar 1990, Cómbita, Boyacá

Nationalitet: Colombianer

Hold: Movistar Team

Største resultater: Vinder af Giro d'Italia (2014), Toer i Tour de France (2013, 2015), vinder af Baskerlandet Rundt (2013), vinder af Tour de San Luis (2014).