Anders Lund er ny U23-landstræner i cykling

Her til formiddag blev den tidligere professionelle rytter Anders Lund præsenteret som ny U23-landstræner i cykling. 

Fra den 1. januar 2016 overtager Anders Lund stillingen efter Morten Bennekou, der fra næste år skifter til World Tour-holdet Giant-Alpecin.

- Jeg har en stor kærlighed til sporten. Jeg havde håbet på at kunne vende tilbage til sporten i en eller anden funktion, men at det skulle blive det her og på den her måde, det kommer bag på mig, men jeg er meget glad og stolt, siger han til TV 2 SPORT. 

Anders Lund har kørt for Team CSC, Leopard Trek og Team Saxo-Tinkoff, men indstillede sin karriere tilbage i 2013, bare 28 år gammel. Han nåede at køre syv år som professionel cykelrytter og har blandt andet deltaget i alle tre Grand Tours og flere af de store klassikere.

I de seneste år har Anders Lund fungeret som TV 2 SPORT’s cykelekspert, men snart skal han altså stå i spidsen for det danske talentarbejde i cykling. 

Og det er et yderst interessant materiale, som Lund skal overtage. Tilbage i august blev ungdommens Tour de France kørt, og her var de røde og hvide farver stærkt repræsenteret. Efter en prolog og fire etaper stod Danmarks talenter med ikke færre end fire sejr af fem mulige.

- Jeg har en ambition om, at jeg kan motivere og bruge min erfaring i forhold til cykelløbene. Det er der, jeg synes, at jeg står stærkest.

- Man må sige, at jeg overtager et landshold på absolut verdenseliteniveau, så det er svært at gå ud og opfinde den dybe tallerken og ændre for mange ting, men jeg kommer jo ikke til at være en kopi af Morten Bennekou. Jeg kommer til at være min egen, siger Anders Lund.