- Jeg ledte efter et tykt reb, jeg kunne hænge mig i

SE "INGEN SÅ DET KOMME - MICHAEL RASMUSSENS TOUR-EXIT" PÅ TV 2 PLAY HER

I tidslinjen nederst i artiklen fortæller Michael Rasmussen, Rolf Sørensen, Dennis Ritter og Thomas Kristensen flere historier om, hvad der skete i kulisserne, da "Kyllingen fra Tølløse" mistede vingerne.

Den 25. juli 2007 står som en af de mest dramatiske dage i Tour de Frances historie. Og datoen står uden tvivl som den mest dramatiske dag nogen sinde i dansk cykelsport.

På 16. etape af verdens største cykelløb kører Michael Rasmussen i gult, distancerer sin nærmeste konkurrent, Alberto Contador, på det legendariske bjerg Col d'Aubisque, vinder etapen og så godt som sikrer sig den samlede Tour-sejr.

Men bare seks timer senere er Rasmussen på randen af selvmord. Danskerens livsdrøm ligger i ruinerer. Smadret af hans egne løgne og en tidligere italiensk cykelstjerne, der tilfældigt kom forbi.

- Da havde jeg den længste og mest ubehagelige nat i mit liv, og på et tidspunkt fandt jeg mig selv gå rundt inde på det her værelse og lede efter et tykt reb, jeg kunne hænge mig i, fortæller Michael Rasmussen i andet afsnit af dokumentarserien "Ingen så det komme".

Nedenunder suppleres han af Rolf Sørensen, Dennis Ritter og Thomas Kristensen, der alle fortæller, hvad der skete i kulisserne, da "Kyllingen fra Tølløse" mistede vingerne.

TIDSLINJE: Det dramatiske Tour-døgn i 2007
25/7
16. etape
Kongeetapen: Tour de France skal afgøres
16. etape er i 2007 kongeetapen i Tour de France. Dennis Ritter fortæller her om den intense stemning, der den dag prægede verdens største cykelløb med en kontroversiel dansker i gult.
17:20
Michael Rasmussen vinder kongeetapen
På det legendariske Col d'Aubisque distancerer Michael Rasmussen sin værste konkurrent Alberto Contador. De fleste er enige om, at Tour de France på dette tidspunkt er afgjort.
18:30
Interviewet, der afslører Rasmussens løgn
DR
Den tidligere italienske cykelrytter, Davide Cassani, bekræfter over for DR, at han før Tour de France mødte Michael Rasmussen i Italien. Danskeren havde ellers fortalt dopingmyndighederne, at han på det tidspunkt befandt sig i Mexico.
18:45
Opkaldet, der ændrer alt
Som etapevinder og manden i gult flyver Michael Rasmussen i helikopter ned fra Col d'Aubisque. Her modtager han et opkald fra Rabobanks manager Theo de Rooij, der på et splitsekund ændrer alt.
20:00
"Jeg tager dig ud af løbet"
Tilbage på Rabobanks hotel konfronteres Michael Rasmussen af Theo de Rooij. Hør ham fortælle, om de dramatiske scener, der udspillede sig.
23:30
Dennis Ritter og Rolf Sørensen er netop ankommet til deres hotel, da Ritters telefon ringer. Det er en af topcheferne i ASO, organisationen bag Tour du France. Hun har noget at fortælle om Michael Rasmussen.
00:00
På randen af selvmord
Michael Rasmussen løgne har spændt ben for livsdrømmen om samlet sejr i Tour de France. Hør ham fortælle om en lang nat på randen af selvmord.

 

Ingen så det komme

TV 2 har siden 1988 formidlet en række af sportshistoriens mest dramatiske øjeblikke.

Den slags øjeblikke, hvor vi husker, hvor vi var, hvad vi lavede, og hvem vi var sammen med, da vi oplevede dem.

I denne serie af fire programmer genopliver TV 2 SPORT de øjeblikke, der på godt og ondt har brændt sig fast for altid.

Genfortalt af dem, der var der.

Afsnit 1:
Skandalekampen Danmark-Sverige

Afsnit 2:
Michael Rasmussens Tour-exit

Afsnit 3:
Miraklet i Madrid

Afsnit 4:
Sorg og sejr på Le Mans

Se dokumentarserien på TV 2 PLAY her