Cykling

Chris Anker glæder sig til 2016: Nyt hold er anderledes end Tinkoff

Motivationen er i top for Chris Anker Sørensen forud for næste sæson, hvor han skal køre på nyt hold.

Se Chris Anker Sørensens sejr ved DM i 2015 over artiklen

For første gang siden 2005-sæson skal den danske mester i cykling, Chris Anker Sørensen, have helt nye holdkammerater, når han forlader Team Tinkoff til fordel for det franske Pro Continental-hold Fortuneo-Vital Concept i 2016.

Derfor bliver næste sæson helt speciel for klatreren fra Hammel.

- Min fornemmelse er rigtigt god. Jeg glæder mig sindssygt meget til at tage fat på 2016. Jeg er virkelig, virkelig motiveret for næste sæson. Jeg tror, det er et perfekt hold for mig på den måde, de kører cykelløb på. Så jeg er meget fortrøstningsfuld, siger den danske mester til TV 2 SPORT.

Chris Anker Sørensen havde en svær sæson i 2015, hvor han - for første gang siden  2006 - ikke deltog i et af de tre store etapeløb.

Det skulle der gerne blive ændet på i 2016, hvor den danske mester sansyndligvis skal køre Tour de France for det franske hold.

Og udsigten til den mulighed påvirker Chris Anker Sørensens motivation forud for næste sæson.

- Den er helt sikkert meget bedre. Jeg ser virkelig frem til, at det også til at være en fornuftig chance for at få lov til at køre Tour. Det betyder rigtigt meget, fortæller den danske mester.

Sørensen har nu haft mulighed for at møde sine nye holdkammerater og det har ikke gjort hans motivation for næste år mindre.

- Kemien virker til at være rigtig god på holdet, og der er også en rigtig god stemning. Jeg trængte til at prøve noget helt nyt, og det er superfedt, siger den danske mester, som allerede kan mærke en lille forskel fra Team Tinkoff.

- Der er en lidt mere familiær stemning, og det er et lidt mindre hold. Der er lidt mere hyggelig stemning, som jeg er begejstret for, og så er den franske kultur selvfølgelig anderledes end den nordeuropæiske - men det tror jeg bare er sundt for mig, fortæller Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORT.