Cykling

Mens vi venter: Det ved vi om Seier og Riis’ cykelprojekt

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis præsenterer deres nye projekt på torsdag på et pressemøde. Her er, hvad vi ved indtil videre.

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis har inviteret til pressemøde den 25. februar på Hotel d’Angleterre i København.

Her vil de præsentere et stort, fælles projekt, forlyder det.

Og det har fået hele den danske cykelverden til at spekulere i, hvad det projekt helt præcis kommer til at handle om. Er det mon et nyt cykelhold, der bliver præsenteret?

Rygterne har kun fået ny næring, efter det søndag kom frem, at prinsen af oliestaten Bahrain vil starte et nyt cykelhold. Især efter at det anderkendte cykelmedie Cyclingnews erfarede, at Riis og Seier vil være en del af projektet.

Men hvad ved vi egentligt om det projekt som Lars Seier Christensen og Bjarne Riis præsenterer senere på ugen?

Det får noget med cykling at gøre

Cykelfans kan ånde lettet op, for projektet får noget med cykelsporten at gøre. Det skriver Lars Seier Christensen på Seier Capitals hjemmeside. Dog uden at beskrive hvad eller hvor meget, cyklingen kommer til at fylde.

- Selvfølgelig har projektet i det mindste noget at gøre med cykling, skriver han, men afviser i samme omgang flere danske cykelfans våde drøm om, at de to ender med at købe Team Tinkoff tilbage fra den russiske oliemillardær Oleg Tinkov.

- Nej, vi har ikke købt det gamle hold tilbage selvom det står klart, at min ven og tidligere partner Oleg Tinkov, gerne vil træde tilbage fra sporten fra næste sæson.

- Det er et bredere projekt, der har til formal at skabe et stærkere økonomisk fundament, end man normalt forbinder et cykelhold med.

- Der vil være partnere involveret, men vi kan ikke nødvendigvis løft sløret for hvem på nuværende tidspunkt. Men interessen har været stor, og det er vi taknemmelige overfor.

I samme omgang understreger Lars Seier Christensen, at projektet ikke har noget med Saxo Bank at gøre, men at det derimod er et projekt mellem Lars Seier og Bjarne Riis. 

Bliver det så ikke et cykelhold?

Der er faktisk flere ting, der tyder på, at det ikke nødvendigvis bliver et nyt cykelhold, der ser dagens lys på pressemødet på Hotel d’Angleterre på torsdag.

BT og Berlingske mener at vide, at det nye projekt vil have samme model som vi kender fra Parken Sport & Entertainment, hvor fodboldholdet FCK er drivkraften, mens virksomheden også tjener penge på andet end sport.

- Det involverer en række forskellige elementer – og herunder også vores drøm om cykling, sagde Lars Seir Christensen til BT og Berlingske tidligere på måneden.

- Der kan godt være andre elementer end cykling, men det er klart, at med Bjarne og jeg vil det være usandsynligt, at vi vil gå ind i synkronsvømning, siger Lars Seier Christensen.

Han slår i samme interview fast, at det ikke "bare" bliver lille projekt som et bureau for cykelrejser, de to vil præsentere den 25. februar.

Hør Rolf Sørensens kommentar til rygterne i videoen herunder.

Rolf Sørensen om Bjarne Riis' tilbagevenden til cykelsporten