Cykling

Ritter: Riis-projekt kan blive det nye Team Sky

Bjarne Riis kædes sammen med nyt cykelprojekt, og får igen muligheden for at lave verdens bedste hold ifølge cykelkommentator.

Bjarne Riis kan meget vel være i spidsen for et nyt cykelstorhold inden længe.

Det erfarer det internationale cykelmedie, Cyclingnews.

I går kom det frem, at der kommer et nyt cykelhold med hovedsæde i Bahrain fra 2017-sæsonen, og det er netop det projekt, som Riis og Seier sættes i forbindelse med.

Ifølge TV 2's cykelkommentator Dennis Ritter, så er der noget om historien.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at historien holder. Den matcher fuldstændig de oplysninger, jeg tidligere har fået, om at der skulle være penge fra en arabisk stat med nærmest ubegrænsede midler, siger Dennis Ritter.

- Det her lugter jo lidt af, at vi kan få et nyt Sky. Altså at vi kan få et budget som ikke bare matcher de aller højeste, men måske også slår dem. Det tyder på, at han (Bjarne Riis, red.) får chancen for igen at bygge verdens bedste cykelhold.

- Og det er jo grundlæggende det eneste, Riis gider arbejde med.

Den tidligere Saxobank-boss Lars Seier Christensen, der ser ud til at blive en del af projektet, hilser på sin Facebook-profil det nye cykelhold fra Bahrain velkommen.

- Altid spændende med nye aktører i cykelsporten. Velkommen til Hans Højhed Sheik Nasser og Bahrain, skriver Seier.

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen havde i forvejen meldt ud, at de har tænkt sig at præsentere et nyt fællesprojekt på torsdag.

Ifølge Dennis Ritter kan et økonimisk stærkt hold med Bjarne Riis i spidsen risikere at få en hård start.

- Riis som person er der i forvejen mange, som ser skævt til ude i Europa på grund af hans fortid. Og hvis han så får et hold, som er så pengestærkt, at de bare kan hente, hvem de har lyst til, så vi ude i noget, som minder om Team Sky.

- Men måske bare i en udgave med flere penge, som kan virke endnu mere provokerende og sværere at holde af ude i cykelverdenen, lyder Ritters vurdering.

- Det man kan frygte, uden i øvrigt at foregribe begivenhederne, er, at det vil blive et hold, som PR-mæssigt er bagud på point fra start. Dels fordi der er mange, som har det svært med Bjarne Riis' person, og dels fordi der er mange, der ikke bryder sig om hold, der har penge som skidt. Det har vi set med Sky.

Herunder kan du høre cykelekspert Kim Plesners vurdering af historien.