Stjernesprinter deklasseret i spurt: Se den vanvittige kørsel her

Kampen om sejren på 2. etape i Paris-Nice blev et - lidt for - spændende opgør mellem franske Nacer Bouhanni og Michael Matthews.

En generelt udramatisk dag i Frankrig fik en medrivende og dramatisk afslutning, da afgørelsen skulle findes på 2. etape i Paris-Nice.

Se Paris-Nice på TV 2 PLAY

Et firemandsudbrud sad foran feltet det meste af dagen, men på den falde etape blev udbryderne stille og roligt halet ind.

Dermed blev det som ventet et spurtopgør mellem de hurtige folk, og det blev en direkte duel mellem franske Nacer Bouhanni fra Cofidis og australske Michael Matthews fra Orica GreenEDGE.

Bouhanni lå længe til sejren, men Matthews kæmpede sig tættere og tættere på ham, da målstregen nærmede sig.

Nacer Bouhanni forsøger at spærre vejen for Michael Matthews.
Nacer Bouhanni forsøger at spærre vejen for Michael Matthews. Foto: TV 2 SPORT / TV 2 SPORT

Derfor forsøgte franskmanden at spærre vejen for Matthews, der fører løbet samlet. Det var tæt på at sende begge ryttere i jorden, da de kom i fysisk kontakt med hinanden, men heldigvis blev de på cyklen, og Bouhanni kørte først over stregen.

Hændelsen endte dog med, at Nacer Bouhanni blev deklasseret, og derfor blev Michael Matthews noteret som etapevinder, og dermed kunne han øge sit forspring i klassementet, således at han nu fører Paris-Nice med 14 sekunder ned til hollandske Tom Dumoulin.

- Når man har åbnet spurten med 200 meter til mål efter en hård etape, er det svært at spurte i en lige linje, men jeg tror, jeg ville være kommet forbi ham. Sådan er cykelløb. Det er uheldigt, det skal være sådan, men det er, hvad det er, siger Michael Matthews.

3. etape bliver en hård test for australieren, når han og Orica GreenEDGE skal forsvare førertrøjen.

Der venter nemlig flere stigninger og en ekstremt hård afslutning på Mont-Brouilly, som over tre kilometer stiger med 7,7 procent i gennemsnit.

- Det bliver vist virkelig dårligt vejr i morgen, så jeg tror, det bliver en hård dag for feltet. Vi vil prøve at beholde trøjen. Jeg tror, gutterne nyder at køre oppe i front, så vi vil forsøge at beholde den en dag mere, siger Matthews.

3. etape kan ses direkte på TV 2 PLAY fra klokken 15:50 - genudsendes på TV 2 SPORT klokken 16:55.