Cykling

Tinkoff-veteran anklager klassikervinder for snyd: Det er skamløst!

Franske Arnaud Démare er kommet modvind efter sin sejr i forårsklassikeren Milano-San Remo.

Franske Arnaud Démare har haft en forrygende marts måned, hvor det er blevet til etapesejr i Paris-Nice, og lørdag triumferede han så i klassikeren Milano-San Remo.

Démare var stærkest i spurten foran ryttere som Alexander Kristoff, Nacer Bouhanni og Tinkoff-stjernen Peter Sagan.

Men ifølge Sagans holdkammerat, 41-årige Matteo Tosatto, snød franskmanden tidligere på etapen, da han efter et styrt blev sat af feltet.

- På stigningen (Cipressa, red.) passerede han os med dobbelt så høj fart. Jeg så ikke, om han holdt fast i bilen eller en flaske, siger Tosatto ifølge CyclingNews til La Gazetta dello Sport.

- Selvfølgelig var han stærk i spurten, men uden det slæb havde han aldrig kunnet gøre sig gældende i spurten. Jeg har aldrig set noget så skamløst før.

Tosatto er ikke den eneste, der beretter om snyd fra Démares side.

Også italienske Eros Capecchi fra Astana fortæller til La Gazetta dello Sport, at der blev taget ulovlige metoder i brug for at sidde med til finalen.

- Démare kørte forbi os med 80 kilometer i timen på stigningen. Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg sad på hjul af Tosatto og så det tydeligt. Démare holdt fast i højre side af bilen. Det er afskyeligt, siger Capecchi.

Sagen har fået den tidligere professionelle cykelrytter Daniel Lloyd til at fremhæve behovet for, at rytternes data fra cykelcomputerne bliver offentliggjort for at sikre sporten mod denne form for snyd, der ikke er blevet filmet af et kamera eller sæt af løbskommissærerne.

Under sidste års Vuelta a España blev den italienske stjernerytter Vincenzo Nibali smidt ud af løbet, da han modtog en såkaldt sticky bottle - klistret flaske - og blev kørt frem i høj fart.