Cykling

Nedtur for Christopher Juul: Går glip af forårsklassikere

Den danske cykelrytter, Christopher Juul-Jensen, kan ikke køre brostensløb i foråret. Han har stadig problemer med et brækket håndled.

Det bliver et noget anderledes forår, end Orica-GreenEDGE-rytteren Christopher Juul-Jensen havde regnet med. Han kommer nemlig ikke til at køre de løb, han og holdet ellers havde planlagt.

- Det var en sur pille at sluge i forhold til, at det selvfølgelig var det helt store mål i foråret, og det er jo heller ikke en behagelig eller nem situation at stå i, når jeg er ny rytter på holdet. Men heldigvis tager både jeg og holdet det relativt roligt, siger han til TV 2 SPORT.

Den danske rytter, der har skiftet Tinkoff-Saxo ud med Orica-GreenEDGE, var ude for et voldsomt styrt under Milano-Sanremo i marts sidste år, hvor han brækkede håndleddet.

- I november blev der sat en skrue i, og så havde vi håbet, at den ville vokse ordenligt sammen inden sæsonstart, men så fik jeg desværre bekræftet efter åbningsweekenden, at den var ikke helt optimal, siger Christopher Juul-Jensen.

Den 26-årige rytter træner helt normalt, men når Juul-Jensen skal køre på brosten, får han smerter i hånden. 

- Det gør meget ondt. Efter åbningsweekenden, hvor der var brosten, var det også ret tydeligt med hævelsen og smerten. Der var stor forskel i forhold til, når jeg kører på ganske almindelig landevej.

Det betyder, at Christopher Juul-Jensen må vinke farvel til alle brostensløb dette forår - blandt andre Gent-Wevelgem, Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Derfor har Christopher Juul-Jensen og Orica-GreenEDGE været nødsaget til at sadle om. Nu skal han fokusere på andre løb – uden brosten.

- Så kører jeg for eksempel Ardennerne i stedet, så lidt klassiker får jeg da kørt, det er helt sikkert.

- Jeg kan stadig leve op til min opgave, som er at hjælpe, så det må bare være i de andre løb. Rent ryttermæssigt passer min profil også til Ardennerne, og jeg har mange kvaliteter, som holdet kan bruge og det ved de også godt, det er også derfor jeg kører de løb nu, siger den danske rytter til TV 2 SPORT.