Cykling

Tidligere Christina Watches-rytter taget for kokain - for tredje gang!

Den italienske cykelrytter Mattia Gavazzi er blevet testet positiv for kokain for tredje gang.

Alle fortjener en chance til. Sådan var holdningen på det tidligere cykelhold, Christina Watches, der havde Michael Rasmussen i spidsen. 

Men spørgsmålet er, hvor mange chancer man får. 32-årige Mattia Gavazzi må have brugt sine chancer i cykelsporten. Den italienske sprinter er blevet testet positiv for kokain. Det er hans tredje positive test for kokain. 

Det meddeler UCI på en opdateret liste over de ryttere, der er suspenderet for brug for af doping. Prøven er helt tilbage fra 10. juli 2015, men er først nu kommet på den opdaterede liste over suspenderede ryttere.

Mattia Gavazzi blev første gang testet positiv for kokain i 2004. I 2010 skete det igen, og her afsonede han karantæne på to et halvt år. 

Mattia Gavazzi har i denne sæson kørt for det italienske kontinentalhold Amore & Vita-Selle SMP, og har så sent som 4. april kørt et løb. Han kommer dog ikke til at køre flere løb, indtil B-prøven er blevet analyseret. Viser B-prøven samme resultat som A-prøven risikerer han udelukkelse for livstid. 

Mattia Gavazzi kørte for danske Christina Watches i 2014, men blev hurtigt fyret igen. Det skete efter et Post Cup-løb på Bornholm, og BT havde dengang fået bekræftet fra kilder på holdet, at Gavazzi sniffede kokain før løbet. Hans kollega Jonathan Bellis skulle være i besiddelse af et billede af Gavazzi, som sniffede kokain. 

Til den oplysning svarede holdets direktør, Claus Hembo:

- Det er den stiveste løgn, at han gjorde det før Post Cup-løbet.

Men gjorde han det så efter Post Cup-løbet?

- Det kan jeg ikke afvise. Jeg kan sige, at der var en hændelse, som ikke er en doping-overskridelse, men en overskridelse af holdets etiske og moralske vilkår, og derfor måtte vi omgående fyre ham. Og det var rytteren selv indforstået med, svarede Claus Hembo dengang til BT.

Mattia Gavazzi blev ikke testet positiv for doping ved episoden på Bornholm, men blev fyret fra Christina Watches, og han har siden da kørt for det italienske kontinentalhold.