Giro d'Italia

Dansker droppet til Giroen - nu er han i spil til Tour de France

Jesper Hansen har vist så god form, at han er blevet flyttet til Giro d'Italia-truppen til Tour de France-truppen.

Planen var egentlig helt klar for Jesper Hansen fra Tinkoff. Han skulle køre sit første Giro d'Italia for at hjælpe kaptajnen Rafal Majka til en topplacering. Men sådan kommer det ikke til at gå. 

Jesper Hansen figurerer ikke på Tinkoffs liste over ryttere til Giro d'Italia, og det er der en grund til. Jesper Hansen har vist så god kørsel, at han er blevet flyttet fra Giro d'Italia-truppen til Tour de France-truppen med Alberto Contador som kaptajn. Det fortæller Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

- Jeg ville gerne have kørt Giroen, men det er med henblik på måske at komme med til Touren, så hvis det er det, der skal til, så er det en chance at tage, siger den unge dansker. 

Jesper Hansen

 • Født: 23. Oktober 1990 (24 år)
 • Højde: 1.72 m
 • Vægt: 60 kg
 • Type: Landevejsrytter, klatrer
 • Nuværende hold: Tinkoff-Saxo
   
 • Karriere:
  2009–2011: Energi Fyn
  2012–2013: Glud & Marstrand-LRØ
  2013: Tinkoff-Saxo
   
 • Sejrer:
  Tour of Norway

Beslutningen er blevet truffet i løbet af den seneste uge, hvor Jesper Hansen har kørt Kroatien Rundt. Her blev Jesper Hansen samlet nummer to, og holdet vandt undervejs holdtidskørslen. Jesper Hansen viste så god bjergkørsel, at holdet besluttet, at han måske skal køre Tour de France. 

Jesper Hansen skal derfor på træningslejr på Tenerife sammen med Alberto Contador og flere andre Tinkoff-ryttere, og her skal han endelig bevise holdet om, at han skal være blandt de ni ryttere, som skal køre Tour de France. Det gælder blandt andet om at overbevise Alberto Contador om, at Hansen kan hjælpe ham i Frankrigs bjerge. 

- I Catalonien Rundt, hvor jeg var godt kørende, indtil jeg blev syg, havde jeg indtryk af, at han (Contador, red) var godt tilfreds. Han er også god til at sige, når man har gjort et godt stykke arbejde. 

Tinkoffs Tour de France-hold kan komme til at rumme to danskere, da Michael Valgren er i spil til at køre Tour de France for andet år i træk. Holdet bliver først endeligt udtaget helt op til Tour de France-starten. 

Disse danskere kan komme til Tour de France

Jesper Hansen

Jesper Hansen, Tinkoff

Den unge bjergged skulle have kørt Giro d’Italia for Rafal Majka, men den plan er blevet skrottet, fordi Jesper Hansen har kørt for stærkt. Nu er han i stedet for i spil til Tour de France, hvor han i givet fald skal hjælpe Alberto Contador.

Jesper Hansen er slet ikke sikker på en plads, men han har muligheden. Han skal imponere holdt – og ikke mindst Contador – på en træningslejr på Tenerife. 

Foto: Tinkoff

Michael Valgren

Michael Valgren, Tinkoff

Valgren virker sikker på Tour de France-deltagelse for andet år i træk, og forårssæsonen har kun stillet ham bedre. Valgren skal i givet fald hjælpe Contador på de flade stykker i en klassisk hjælperytterrolle.

Valgren har også revanche til gode fra sidste år, hvor han måtte udgå af Tour de France dagen før Paris.

Foto: Scanpix Denmark

Michael Mørkøv

Michael Mørkøv, Katusha

Sikker mand på holdkortet på det russiske hold. Mørkøv er blevet hentet til Katusha for at hjælpe Alexander Kristoff først i forårssæsonen og siden i Tour de France.

Mørkøv har kørt Tour de France to gange tidligere og med mindre styrter eller viser frygtelig form indtil juli, så er han til start i Frankrig til sommer.

Foto: Team Katusha

Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang, Astana

Fuglsang lignede indtil fornyligt en helt sikker mand til Tour de France, men så oplagt er hans deltagelse ikke.

Danmarks aktuelt største cykelrytter skal køre Giro d’Italia, og hans Tour-deltagelse afhænger af, hvordan det går i Giroen. Her skal han hjælpe Nibali til sejr – og hvis ikke Nibali er klar, skal han selv køre efter succes.

Astana kører Tour de France for at vinde med Aru, og lige nu er det tvivlsomt, om Fuglsang skal være med til det.

Foto: Scanpix Denmark

Lars Bak

Lars Bak, Lotto-Soudal

Selvfølgelig skal Lars Bak med til Tour de France. Ellers er det ikke Tour de France.

Lotto-Soudal havde stor succes med at køre Greipel til etapesejre, og det skal Bak hjælpe med igen. Bak kører ligesom de seneste år både Giro d’Italia og Tour de France.

Foto: Scanpix Denmark

Chris Juul-Jensen

Chris Juul-Jensen, Orica-Greenedge

Juul-Jensen har ikke haft den bedste sæsonstart på Orica-Greenedge. En brækket finger fra sidste år har holdt ham ude af brostensklassikerne, så nu må han satse på årets andet mål: Tour de France.

Danskeren har allerede fra starten af året fået at vide, at han skal gøre sig klar til Tour de France, hvor han skal være hjælperytter for brødrene Adam og Simon Yates.

Foto: Orica GreenEdge

Matti Breschel

Matti Breschel, Cannondale

Breschel har ikke kørt Tour de France i flere år, men det kommer han måske til.

Cannondale har bedt ham om at holde sig klar til Touren, men spørgsmålet er, hvordan Breschel har det, efter en forårssæsonen, hvor sygdom sendte ham til tælling.

Foto: Scanpix Denmark

Chris Anker Sørensen

Chris Anker Sørensen, Fortuneo Vital Concept

Sørensen skiftede til Fortuneo Vital Concept, fordi han gerne vil have muligheden for at køre Tour de France igen.

Det mål har det franske hold stillet ham i sigte, så hvis Sørensen viser en fornuftig form, står han formentlig på startstregen, når Touren begynder.

Spørgsmålet er hvilken rolle han i givet fald vil få. Holdets kaptajn er Eduardo Sepulveda.

Foto: Scanpix

Fotos: Scanpix

Jesper Hansen kørte sin første Grand Tour sidste år, da han kørte Vuelta a Espana. Og der blandede han sig med de store stjerner i bjergene, som man kan se i klippet herunder.