Cykling

Nairo Quintana blev samlet vinder i Romandiet Rundt

Quintana og Albasini var de mest tilfredse cykelryttere i Romandiet i dag. Albasini sejrede på dagens etape, mens Quintana vandt samlet.

Søndagens afsluttende etape af Romandiet Rundt bød ikke på store forskydninger i klassementet. Colombianeren Nairo Quintana sejrede dermed for første gang i det Schweiziske World Tour løb Romandiet Rundt.

Løbets afsluttende etape blev præget af et særdeles stærkt udbrud, der blandt andet talte Michael Albasini, Roman Bardet,  Wilco Kelderman og Chris Froome, der udnyttede det dårlige vejr til at stikke af fra hovedfeltet. Et felt der i var kraftigt decimeret, da flere af løbets profiler havde valgt at slå op i banen og undlade at stille til start. Blandt de ikke startende på etapen var blandt løbets største sprinterprofil Marcel Kittel.

Michael Albasini var en af de toneangivende ryttere i udbruddet, og efter de knap 178 kilometers cykling, så kunne han række armene i  vejret, og juble over sin sjette etape sejr i det Schweiziske løb. En anden rytter der også kunne juble, var Nairo Quintana, der vandt løbet sammenlagt. En sejr der blev grundlagt på løbets anden etape og siden forsvaret på fornem vis.

Sejren er Quitanas anden samlede sejr i år, da han også tidligere på året vandt Katalonien Rundt. 

Afslutningen af dagens etape blev hektisk og præget af et større styrt på de allersidste meter, hvor blandt andet Rui Costa røg en tur i asfalten. Styrtet gjorde, at feltet blev forstyrret i jagten på udbryderne, og derfor kunne Albasini fra dagens lange udbrud lige nøjagtigt holde de forreste ryttere fra feltet bag sig.

Bonifazio fra Trek-Segafredo og Andrey Amador fra Movistar blev henholdsvis nummer to og nummer tre på dagens regnvåde etape, der havde mål i Genève.