Giro d'Italia

Før Giroen: Tinkoff fortsætter dominansen på verdensranglisten

Tinkoff dominerer verdensranglisten inden Giro d'Italia går i gang i denne uge.

Øverst kan du se, hvordan Peter Sagan sikrede sig sejren i Gent-Wewelgem tidligere i år. Siden da har han toppet verdensranglisten.

Der er blot fire dage til, at en af årets største tests i cykelverdenen, Giro d'Italia, går i gang. Og den går Tinkoff ind til med opløftet pande.

Holdet fortsætter nemlig med at dominere verdensranglisten. Både som hold og individuelt.

Tinkoff har i årets første fem måneder skrabet 771 point sammen. Det er 91 point mere end konkurrenterne fra SKY.

De mange point er primært kommet fra Tinkoffs to største stjerner Peter Sagan og Alberto Contador.

Selv om Peter Sagan ikke har kørt løb siden Paris-Roubaix, fører han stadig den individuelle rangliste med et solidt forspring. De 329 point, som han har tjent ind, skyldes først og fremmest sejrene i Gent-Wewelgem og Flandern Rundt.

Alberto Contador, som har vundet Baskerlandet Rundt i år, er på den nye rangliste rykket en enkelt placering ned som nummer tre. Spanieren har 280 point.

Manden, der har klemt sig ind mellem Tinkoffs dominans er colombianske Nairo Quintana. Movistar-rytteren tog den samlede sejr i Romandiet Rundt, som sluttede søndag. Det har bragt ham fem point foran Albert Contador.

Ingen af de tre ryttere er dog blevet udtaget til Giro d'Italia, hvor der er 170 point til vinderen. Alle bliver nemlig sparret til Tour de France.

Heller ikke nogen danskere er kommet med på Tinkoffs Giro-hold. Det var ellers meningen, at Jesper Hansen skulle være en del af holdet, men god kørsel i foråret har sendt ham i betragtning til Tour-holdet.

I stedet bliver der satset på polske Rafal Majka som kaptajn. Det viser et tweet af Giro-holdet, som Tinkoff har lagt ud i løbet af mandagen.