Cykling

Riis om mulig genforening med Contador: Det ville jeg elske

Bjarne Riis fortæller Cyclingnews, at han har været i kontakt med flere hold om en mulig overtagelse, men at han endnu ikke har fundet det rette.

Den tidligere holdejer Bjarne Riis er sammen med den tidligere Saxo Bank direktør Lars Seier Christensen i gang med at skabe et nyt cykelprojekt.

Selv om det endnu er uvist, hvornår et egentligt cykelhold vil være klar, er Riis meget varm på muligheden for at genoptage makkerskabet mellem ham og Alberto Contador, som i flere år kørte under Riis på holdet, der nu hedder Tinkoff.

- Det ville jeg rigtig gerne. Jeg følger ham og alle de der gutter. Jeg ser en masse fjernsyn og ville elske at arbejde sammen med Alberto. Han er en fantastisk rytter, og han har stadig et stort potentiale. Hvis nogen kan slå Froome, er det ham, siger Bjarne Riis til Cyclingnews.

Planen var i første omgang at have et nyt cykelhold klar til 2017, men indtil videre er det ikke lykkes at finde et hold at overtage.

- Jeg har talt med forskellige hold, men lige nu har jeg ikke fundet det rette for mig, siger Bjarne Riis til Cyclingnews.

- Det skal være det rette, og det er derfor, Lars og jeg har kigget på muligheden for at skabe vores helt eget hold nu eller senere.

Oleg Tinkov har meldt ud, at han stopper sit sponsorat af Tinkoff efter denne sæson.

Selv om holdet i sin tid blev købt af netop Bjarne Riis og derfor har meget Riis-DNA tilbage i sig, er det ikke bare så simpelt.

- Jeg behøver ikke købe det hold tilbage, og hvis jeg gjorde det, ville jeg stadig behøve en sponsor. Folk tror måske, at det nemmeste ville være at købe holdet tilbage, og det er rigtigt, fordi en stor del af holdet er blevet bygget op i løbet af 15 år, men der er stadig behov for en sponsor. Lad os sige, at jeg køber holdet, hvem skal så betale?