Cykling

Contadors to danske hjælpere: God chance for Tour-udtagelse

Både Michael Valgren og Jesper Hansen er udtaget til Alberto Contadors Tour de France-test i løbet Critérium du Dauphiné.

I sidste sæson Grand Tour-debuterede Tinkoff-dansker Michael Valgren og Jesper Hansen i henholdsvis Tour de France og Vuelta a España.

Og meget kan tyde på, at begge ryttere kommer til at blive en del af Tinkoffs Tour de France-hold, som ene og alene er bygget op omkring superstjernen Alberto Contador.

Valgren og Hansen er nemlig udtaget til løbet Critérium du Dauphiné, der starter på søndag, hvor Tour de France-stjerner som Chris Froome, Fabio Aru og Thibaut Pinot også er med.

- Vi skal helt sikkert begge to vise os frem og gøre det, vi det godt, så er jeg sikker på vi begge to står på start-stregen. Det håber jeg i hvert fald, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

- Alberto ved, hvad jeg står for, men han kender ikke Jesper så godt. For mit vedkommende er jeg i gåseøjne mere sikker, fordi Steven De Jongh (sportsdirektør, red.) kender mig rigtig godt og er min træner. Jesper er lidt mere et usikkert kort.

Michael Valgren måtte på grund af sygdom trække sig fra sidste års Tour de France, mens Jesper Hansen gennemførte Vueltaen.

Her var han kaptajn Rafal Majkas ubetingede førstehjælper i bjergene, og netop den tjans giver ham en fordel i forhold til at blive udtaget, mener Valgren.

- Han skal helst sidde med lidt længere tid, end jeg skal. Han er pissedygtig til at køre opad, og jeg håber virkelig, han kan vise hele cykelverden, at han er en pissedygtig cykelrytter, for det er han virkelig. Det er derfor han skal med; et af de bedste kort opad, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

- Albertos og holdets problem er, at vi ikke har haft nok gode bjergryttere. Og Jesper er decideret bjergrytter. Derfor tror jeg også, han ligger ret lunt i svinget, men nu er det ikke mig, der udtager. Jeg tror dog, han er på startstregen til juli.

Tour de France begynder den 2. juli og kan selvfølgelig ses på TV 2 og følges på tour.tv2.dk.