Cykling

Dauphiné-alper skal gøre Contador klar til Touren

Etaperne i de franske alper i Critérium du Dauphiné er den ideelle Tour-forberedelse, siger Alberto Contador.

Søndag indledes årets Critérium du Dauphiné i franske Les Gets, og klassementsfavoritterne får ikke lov til at køre sig stille og roligt ind i løbet med et par flade etaper i ly af feltet.

Første prøvelse er en fire kilometer lang bjergprolog til toppen af Le Mont Chéry, og allerede her skal favoritterne vise rivalerne, at formen er god, inden løbets tre sidste etaper for alvor byder på alpetinder.

Netop de tre sidste etaper har været afgørende for, at Alberto Contador (Tinkoff) har valgt Dauphiné som sit sidste etapeløb inden Tour de France om en lille måned.

- Det er et vigtigt løb, fordi det er en god test i forberedelserne til Tour de France. Alpe-etaperne i Dauphiné minder om Tourens sidste uge, hvor vi skal køre i Alperne, og hvor det hele skal afgøres, siger Contador på lørdagens pressemøde på hotellet i byen Morzine.

Den spanske Tinkoff-stjerne bliver i Dauphiné flankeret af to danske hjælpere i skikkelse af Michael Valgren og Jesper Hansen, som begge kæmper for, at Contador og sportsdirektørerne skal kigge deres vej, når Tour-holdet skal sættes.

Også Michael Mørkøv (Katusha) er til start i Dauphiné.

Sidste års løb blev vundet af Chris Froome (Sky), som efterfølgende vandt Tour de France. Selv om Contador gerne kopierer den bedrift, så er den gule trøje i Dauphiné ikke det store mål.

- Jeg har det godt. Første mål er, at jeg skal gennemføre med en god følelse i kroppen. Det samlede resultat er ikke det vigtigste, men jeg vil køre min chance, siger Contador.

Han peger på Froome og Nairo Quintana (Movistar) som de største konkurrenter til Touren.

- Der er mange rivaler i Touren, og jeg har stor respekt for dem alle. Som de største vil jeg pege på Chris Froome og Nairo Quintana.

- Quintana er blevet meget stærk, og Froome har allerede vundet Tour de France, siger den dobbelte spanske Tour-vinder.

Quintana er ikke til start i Dauphiné, men det er Froome, som endda bor på samme hotel som Contador i Morzine, hvor Sky- og Tinkoff-bussen kæmper om pladsen på det lille parkeringsareal foran hotellet.

Du kan se årets udgave af Critérium du Dauphiné fra på søndag på TV 2 SPORT. Vi sender prologen fra 13.30.