Cykling

Dansk Tour-bejler er tilfreds med Dauphiné-start

Jesper Hansen kæmper for en plads på Tinkoff-holdet til Tour de France. Sidste test er Critérium du Dauphiné.

Den danske bjergrytter Jesper Hansen (Tinkoff) blev fjernet fra startlisten til årets Giro d'Italia, da sportsdirektørerne på det russiske hold vurderede, at den 25-årige dansker måske var stærk nok til at debutere i Tour de France.

Søndag indledte han den sidste test for at bevise, at han fortjener en plads på Tour-holdet, da etapeløbet Critérium du Dauphiné åbnede med en små fire kilometer stejl bjergprolog.

Jesper Hansen sluttede som nummer 38 på prologen, 1 minut og 9 sekunder efter vinderen, holdkaptajn Alberto Contador, og Hansen var godt tilfreds med præstationen.

- Vi kørte i højden, og det kunne man godt mærke lidt. Der skulle hives lidt mere efter vejret, men jeg synes, det føltes okay.

- Det var vigtigt for mig at køre mig ud her, så jeg ligesom fik gang i benene til de næste par dage. Det var meget godt lige at få åbnet op, siger Jesper Hansen.

Han har fået at vide fra holdledelsen, at hvis han gør det godt i løbet, så ligger der en Tour-billet og venter på ham.

- Jeg skal sidde med så længe som muligt på bjergene og bakke holdet op. Hvis jeg gør det godt der, så er der også gode chancer for, at jeg kommer med.

- De fjernede mig jo fra Giroen, fordi de tror på, at jeg har niveau til at kunne køre med, så det skal jeg bare vise, lyder det fra den danske bjergrytter, der ikke lægger skjul på, hvad en Tour-deltagelse vil betyde for ham.

- Det vil betyde rigtig meget. Det er det største løb, og det er det, jeg altid har drømt om at komme til at køre, siden jeg var lille, siger Jesper Hansen.

Holdkammeraten Michael Valgren blev nummer 67 på prologen, mens den sidste dansker i løbet, Michael Mørkøv (Katusha), sluttede som nummer 161 i den tungeste del af feltet.

- Den var afsindig stejl den bjergprolog, så det var absolut ikke noget for mig. Det var for mit vedkommende bare en dag, der skulle overstås.

- Det eneste, jeg kan bruge etapen til, er, at jeg er videre i løbet med visheden om, at de kommende etaper bliver bedre for mit vedkommende, siger Mørkøv.