Cykling

Froome og Contador krydser klinger i Tour-optakt: - Nu skal formen testes

Det bliver en sand stjerneparade, der søndag stiller til start på bjergprologen i Critérium du Dauphiné.

Vi sender bjergprologen af Critérium du Dauphiné i dag fra klokken 13.30 på TV 2 SPORT.

To af de største favoritter til årets Tour de France kydser klinger i Critérium du Dauphiné, der sættes i gang søndag.

Chris Froome og Alberto Contador stiller begge til start i løbet, som bliver den sidste store test, inden formen for alvor skal toppe i Tour de France.

Men selv om formen meget gerne skulle være så tæt på optimal som muligt, er det altoverskyggende mål for Alberto Contador ikke en samlet sejr i Critérium du Dauphiné.

- Det vigtigste er at slutte i en god fysisk form og klar til Touren. Desuden er der hårde etaper, hvor min form kan blive testet i forhold til mine rivaler.

- Selvfølgelig overvejer jeg også klassementet, men vi må se, hvordan løbet udvikler sig, og hvis jeg er i en god situation, vil jeg selvfølgelig forsøge. Men jeg ved, det kræver en stor indsats, så jeg tager det dag for dag, siger Tinkoff-kaptajnen til Cyclingquotes.

Den spanske klassementsrytter får i Critérium du Dauphiné følgeskab af blandt andet danske Jesper Hansen og Michael Valgren. Hvor især sidstnævnte er så godt som sikret en Tour-plads.

Danskerne skal hjælpe deres kaptajn, så godt de kan i det franske etapeløb, der strækker sig over otte dage. Løbet starter hårdt ud med en knap fire kilometer lang bjergprolog, og de efterfølgende dage bliver ikke meget behagelige, da alle etaper indeholder adskillige bakker eller decideret bjerge.

De mange bjerge skræmmer formentlig ikke Chris Froome, som kan glæde sig over, at han overraskende har fået en af de bedste hjælperyttere til bjergene. Froome får nemlig følgeskab af blandt andet Mikel Landa, som ellers ikke var tiltænkt en plads på holdet til dette løb.

Landa skulle have kørt klassement i Giro d'Italia, men et tidligt exit i etapeløbet på grund af sygdom har sat spanieren i spil til en mulig Tour-plads på SKY-mandskabet.

Critérium du Dauphiné byder udover Contador og Froome også på masser af andre store navne, der skal have testet Tour-formen af.

Et kig ned over startlisten viser blandt andet stærke bjergryttere som Fabio Aru, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Richie Porte, Daniel Martin og Joaquim Rodriguez.

Men det er dog Chris Froome og Alberto Contador, der er hovednavnene i løbet. Derfor har vi stillet de to duellanter over for hinanden i head-2-head:

 • Hold

  Tinkoff-Saxo

  Team Sky

 • Alder

  33 år

  31 år

 • Vægt

  62 kg

  67 kg

 • Grand Tour-sejre

  9
  2
 • Sejre i 2016

  3
  3
 • Bedste placering i Dauphiné

  2. plads

  1. plads

 • Rangering på verdenslisten

  Nr. 9

  Nr. 106

Hvem synes du er den bedste af de to?