Cykling

Chris Juul efter flot klassement: Føler der er god chance for en Tour-plads

Christopher Juul-Jensen er tilfreds med en samlet femteplads i Luxembourg Rundt.

Han har allerede tidligt på året bekendtgjort, at han fandt sig godt til rette på sit nye australske mandskab, Orica GreenEDGE.

Og selv om Christopher Juul-Jensen kom lidt skævt fra start i år på grund af en skade i hånden fra sidste år, er han nu ved at finde formen, erklærer han.

- Jeg synes, jeg kan mærke, at formen er helt perfekt, lyder det fra Christopher Juul-Jensen, da TV 2 SPORT fanger ham på telefonen på vej hjem fra Skoda-tour de Luxembourg.

Og netop rundturen i Luxembourg har da også bevist, at der nok er en vis sandhed bag de ord.

Efter en prolog og fire etaper slutter Christopher Juul-Jensen nemlig på en samlet femteplads, 24 sekunder efter vinderen. En præstation han selv er fint tilfreds med. Men så heller ikke mere.

- Når jeg kommer med den baggrund, som er direkte fra tre uger i højdetræningslejr, så er jeg faktisk fint tilfreds. Man ved jo aldrig rigtig helt, hvordan kroppen reagerer oven på sådan en tur.

- Men jeg må også sige, at jeg selvfølgelig er vildt ærgerlig over, at jeg ikke tog den sejr i lørdags, lyder det fra Christopher Juul-Jensen med reference til løbets tredje etape, hvor danskeren blev toer i sprintafslutningen på etapens 177 kilometer.

Det var inden løbet ikke meningen, at Christopher Juul-Jensen som sådan skulle køre efter klassementet – eller podiet for den sags skyld – men at være så tæt på, er alligevel med til at tilføje en smule malurt til det berømte bæger.

- Det er jo ikke sådan, at jeg sidder og surmuler, men det havde nu været lidt sjovere, hvis jeg havde taget den podieplads.

Jeg føler, jeg har en ret god chance for at komme med til Tour de France

Christopher Juul-Jensen

Det er dog ikke noget, der bringer skår i, hvad der efterhånden ligner, et rigtig godt ægteskab mellem Orica GreenEDGE og den danske rytter.

- Hele holdet er meget tilfredse. I det hele taget har hele holdet gjort det godt, og vi har kørt et flot cykelløb, lyder det fra Juul-Jensen.

Så godt, at det ligefrem har givet dig en Tour de France-plads?

- Jeg ville blive overrasket, hvis det havde bragt mig længere væk fra Touren, lad mig sige det sådan.

- Ej, du ved jo, hvordan det er med Tour-udtagelserne. Der bliver kortene altid holdt helt tæt på kroppen, så jeg har ikke fået noget konkret af vide endnu.

Fredag tager Christopher Juul-Jensen så videre til Schweiz Rundt.

- Så må vi se, hvordan det går der. Der handler det jo bare om at fortsætte den gode stime, jeg er inde i. Det er jo rart at kunne bevise over for holdet, at jeg kan leve op til de forventninger, de har til mig.

- Men jeg føler da, at jeg har en ret god chance for at komme med til Tour de France. Som sagt, de sidste to løb (Tour de Yorkshire og Tour de Luxembourg, red.) har nok ikke bragt mig længere væk fra at komme med.

Schweiz Rundt bliver sidste løb for Orica GreenEDGE inden Touren. Dog venter DM i enkeltstart og linjeløb også sidst i juni måned.

I tv-klippet over artiklen kan man se Christopher Juul møde på arbejde hos Orica GReenEDGE.