Tour de France

Ritter ikke i tvivl: Her bliver Touren afgjort

TV 2 SPORTs cykelkommentator Dennis Ritter har udset sig en etape i Tour de France, der kan komme til at afgøre det hele.

- Jeg kan godt love jer for, at I skal glæde jer til denne her udgave af Tour de France, lyder det fra TV 2 SPORTs cykelkommentator Dennis Ritter.

Sammen med Rolf Sørensen er han lige nu i Frankrig for at prøvekøre dele af årets Tour de France-rute, og de to er ikke i tvivl om, hvor afgørelsen bliver fundet i år.

- Den der vinder 17.etape, tror Rolf og jeg også vinder Touren. Det gør vi fordi, at det er så svær en finale på den etape. Det er en lang monoton stigning, hvor de kun får fem minutters pause, før de skal køre op ad en stejl stigning op til mål, siger Dennis Ritter i denne uges udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Finalen som Dennis Ritter hentyder til starter for alvor med 35 kilometer til mål. Her skal rytter op ad stigningen til Col de la Forclaz, inden de skal ned af den korte nedkørsel og så op til mål i Finaut Emosson i 1960 meters højde.

Download TV 2 SPORTs cykelpodcast i iTunes lige her.

Da årets rute blev offentliggjort, var der mange cykelfolk, der løftede lidt på øjenbrynene over den. Var den hård nok? Var den interessant nok? En af dem, der havde skepsis var blandt andet Dennis Ritter.

- Der er en masse nye stigninger med, og navne som vi ikke har hørt før. Og folk har sikkert tænkt, hvad bliver det for en tur i år. Det bliver sådan lidt kedeligt.  Men jeg tror på, at det her bliver den sværeste udgave af Tour de France i mange år rent bjergmæssigt. Det er jeg faktisk ret sikker på, at det bliver, og det er Rolf enig med mig i – for det har vi talt om, lyder det fra Dennis Ritter.

-Hvis jeg skal trække den store generelle linje, så er det, at der er mere rigtig, rigtig stejlt og svært, end der plejer at være. Vi plejer at sige, at i Giroen og i Vueltaen, der har de stejlere om end kortere bjerge end i Touren. Men det har Touren altså gjort op med i år.

-Vi har dagligt kørt på sådan noget 13-14-15-16%-stigninger, fortæller Dennis Ritter.

Du kan høre hele denne uges udgave af TV 2 SPORT lige herunder eller downloade den i iTunes.