Tour de France

Chris Anker efter Tour de France-udtagelse: En ære at være tilbage

Efter et par års fravær er Chris Anker Sørensen tilbage i Touren, og danskeren glæder sig.

Som den første dansker blev Chris Anker Sørensen i dag udtaget til Toruen for sit hold Furtuneo-Vital Concept.

Selvom det længe har været planen, at danskeren skulle med for sit nye hold, så er han alligevel en glad mand.

Jeg skiftede til det her hold, fordi jeg gerne vil køre Touren igen. Og det har jeg jo ikke haft mulighed for de seneste år på Tinkoff, og Touren er et løb, som betyder rigtig meget for mig, så jeg havde da regnet med det, men det er da altid dejligt at blive endelig udtaget, og en stor ære fordi Touren er verdens største cykelløb og derfor bestemt ikke noget nemt hold at komme til at køre for noget som helst hold, siger Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORT.

Den forsvarende danske mester på landevej skiftede til Furtuneo-Vital Concept op til denne sæson, og det er et skifte, der har givet nye muligheder for ham.

Fra kun at være hjælperytter for Alberto Contador får Chris Anker Sørensen nu chancen i Touren for at lave nogle resultater selv.

- Vi kører med sådan en rimelig åben profil. Vi skal bare ud og være opportuniske, tage de muligheder der kommer og forsøge at vinde nogle etaper.

- Jeg tror, at jeg får lov til at køre som i 2012, hvor jeg kan sidde og spare mig i den første uge, og så bruge krudtet, når vi rammer bjergene, lyder det fra Chris Anker Sørensen.

2012 var året, hvor Chris Anker Sørensen kom på podiet i Paris som den mest angrebivrige rytter, og netop angreb kan blive et kodeord for den danske klatre.

- Målet i Touren bliver at gå efter en etapesejr.

Har du allerede udset dig en?

- Alle bjerge er en mulighed, det handler for mig om at ramme et udbrud, som kan holde hjem, og så håbe at jeg er stærkest i finalen, lyder det fra Chris Anker Sørensen, der ikke har været med i Touren siden 2012.