Tour de France

Overblik: Disse danskere kan komme med til Touren

Flere danskere bejler til at cykle med i verdens hårdeste cykelløb. Vi giver dig overblikket her.

Touren ligger lige om hjørnet. Lørdag den 2. juli bliver de første tråd trådt i årets Tour de France. Der er intet dansk hold med i Frankrig i år, men det betyder ikke, at de rød-hvide farver udebliver i verdens største cykelløb.

Chris Anker Sørensen blev tirsdag udtaget til Touren som den første dansker. Han skiftede til det franske cykelhold Fortuneo-Vital Concept sidste år, og han kommer til at køre for den 24-årige argentiner Eduardo Sepulveda, der er udtaget som holdets kaptajn.

Vi kigger nærmere på hvilke andre danskere, der ligger lunt i svinget til at komme med i dette års udgave af Tour de France. Cykelreporter Rasmus Staghøj og de to tidligere cykelryttere Rolf Sørensen og Brian Vandborg giver deres bud på, hvilke danskere, der kommer i spil.

Eksperterne har givet dem karaktererne 0 til 5 efter, hvor sandsynligt det er, at de deltager. 5 er højest sandsynligt mens 0 er usandsynligt.  

Mulige danske ryttere i Tour de France

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Jacob Fuglsang

  Astana

  Rasmus Staghøj: Han er sikker på at blive udtaget, det har Astanas sportsdirektør Giuseppe Martinelli allerede fortalt. I år bliver det som hundred procent hjælperytter til holdkaptajnen Fabio Aru. 

  5
 • Lars Bak

  Lotte-Soudal

  Rasmus Staghøj: Lars Bak kommer ikke med. Han brækkede skulderbladet og nogle ribben på den sidste etape i årets Giro d’Italia. Han er ude i mindst to måneder. Han var ellers det sikreste kort til Tour de France blandt alle de danske ryttere.

  0
 • Chris Juul-Jensen

  Orica-Greenegd

  Rasmus Staghøj: Jeg er ret sikker på, at han kommer med. Da han skrev under på kontrakten med holdet, var planen, at han skulle med til Touren. Det trækker ned, at han har haft et dårligt forår, men til gengæld var han god i Luxembourg Rundt, hvor han blev samlet nummer fem. 

   

  Brian Vandborg: 90 procent sikkert, at han kommer med. Han har været en vigtig hjælper for holdets klassementrytteren Yates.

  4
 • Michael Mørkøv

  Team Kathusa

  Rasmus Staghøj: Jeg ser ham som et sikkert kort til Touren. Han sidder som en af Alexander Kritoffs nærmeste hjælperyttere, hvor han skal køre Kristoff i stilling til sprinterafgørelserne. Han er købt til at sidde klistret op ad ham, og han har sin faste plads i det såkaldte lead-out-tog.

   

  Brian Vandborg: Jeg er 95 procent sikker på, at han kommer med. Vigtig del af lead-out-toget, hvor han har kørt hele året for sprinteren Kristoff.

  5
 • Matti Brechel

  Cannondale-Garmin

  Rasmus Staghøj: Det er usikkert med Matti Brechel. Kigger man på hans resultater i år, så kan de ikke retfærdiggøre, at han skal med til Touren. Han har intet leveret. Derfor skal han køre hurtigt under Schweitz-rundt, hvis han skal med.

   

  Brian Vandborg: 60 procents chance vurderer jeg. Han plejer at køre stærkt netop på nu. Cannondale stasede hårdt på Giro d'Italia, og det kan give plads på Tour-holdet.

  3
 • Michael Valgren

  Tinkoff

  Rolf Sørensen: Jeg er 90 procent sikker på, at Valgren allerede er med til Touren. Han er med til løbet Dauphiné for at forberede sig sammen med Contador. Hvis han falder igennem til Dauphiné, så bliver han ikke bliver udtaget.

   

  Ramus Staghøj: Enig med Rolf. Men hvis han kører dårligt eller styrter, så bliver han ikke udtaget. Contador skal kunne regne med ham.

  4
 • Magnus Cort

  Orica-Greenedge

  Rasmus Staghøj: Han kommer ikke med. Han har aldrig kørt en Grand Tour før. Måske kommer han med til Vuelta i spetember, men selv det er usikkert. Holdet satser på ham i klassiskerne, men han er ikke en del af holdets planer til Touren de France.

   

  Brian Vandborg: Jeg tror stadig, at det er for tidligt for ham. Og jeg formoder, at der skal være plads til andre ryttere. 

  2
 • Jesper Hansen

  Tinkoff

  Rolf Sørensen: Han skal køre sig på holdet under etapeløbet Dauphiné. Og han skal virkelig vise sig stærk, hvis han skal med på Tinkoffs Tour-hold. Han skal bevise, at han kan sidde med på de stejle bjerge i det meget stærke felt i årets Dauphiné.

   

  Rasmus Staghøj: Jeg tror, hans muligheder for at komme med er gode, fordi han under sidste års Vuelta var godt kørende. Og så vandt han også Norges rundt sidste år.

  Han blev taget af Gioren, fordi han skulle gøre sig klar til Touren. Og Han har været på træninglejr ”Teide” sammen med Contador og Valgren.

  3
 • Søren Kragh Andersen

  Giant-Alpecin

  Rasmus Staghøj: Han kommer ikke med. Han er ikke med i holdets bruttotrup til Tour de France.

  1