Tour de France

Chris Anker om Tinkoff-exit: Jeg var persona non grata

For Chris Anker Sørensen fik Bjarne Riis' farvel store konsekvenser.

Chris Anker Sørensen er tilbage i Tour de France. Efter ikke at have været med i flere år, skal ”Oksen fra Hammel” igen køre med i verdens største cykelløb til sommer.

Comebacket til verdens største cykelløb kommer efter, et par år hvor karrieren har været på nedadgående og hvor nedturen toppede, da Bjarne Riis solgte holdet til Oleg Tinkov.

- Mentaliteten ændrede sig fuldstændig efter Olegs overtagelse. Der var meget uro og dårlig stemning på holdet, da det nu ikke længere var Bjarnes, men Tinkovs. Og jeg kunne godt mærke, at jeg af Tinkov og hans folk blev betragtet som en af Bjarnes drenge. Det betød så, da Bjarne røg ud, at jeg blev persona nona grata på holdet, fortæller Chris Anker Sørensen til TV 2 SPORTs Tour de France-magasin.

Bjarnes Riis’ exit fik konkrete konsekvenser for Chris Anker Sørensen.

- Jeg fik ofte skylden for ting, der ikke lykkedes i cykelløbene, og det var bestemt ikke altid fair. Jeg var en af Bjarnes drenge, og derfor kunne jeg godt ofres nu. Hver gang Oleg svinede os til på Twitter eller i interne mails, var der folk, der følte behov for at sende aben videre. Nogen skulle jo ende med at have skylden. Og en af dem blev så mig. Det var ikke specielt sjovt.

For Chris Anker Sørensen blev situationen på Tinkoff-holdet så betændt, at han overvejede sin fremtid. Skulle han overhovedet fortsætte med at cykle?

På en træningstur med Michael Valgren på vulkanen Etna, fik den danske klatrer dog lysten tilbage. Han ringede til sin manager og bad om ham om at finde et nyt hold til ham.

- Det var nødvendigt. Jeg ville hellere stoppe end at fortsætte med at arbejde for Tinkov.

Mission lykkedes for Chris Anker, der endte med at skifte til Furtuneo-Vital Concept efter sæsonen, der dog trods modgangen bød på et dansk mesterskab.

Selv om Chris Anker Sørensen er glad for sit skifte, så er det med blandede følelser, at han ser tilbage på sin sidste tid på det russiske hold.

- Der er mange på holdet, jeg savner i dag. Heldigvis ser jeg stadig de fleste i miljøet. Og så er der nogle, jeg bestemt ikke savner. Og hvem de er, holder jeg for mig selv.

Læs hele interviewet med Chris Anker Sørensen i TV 2 SPORTs Tour de France-magasin.