Tour de France

Skræmmende Froome vandt Tour-optakt - men han er ikke på sit bedste

Chris Froome viste skræmmende styrke under etapeløbet Criterium Dauphiné, men SKY-rytteren føler stadig, han kan bygge mere på.

Bortset fra Nairo Quintana stillede alle Tour de France-favoritterne til start i Criterium Dauphiné. Og alle blev besejret af SKY's Chris Froome.

Englænderen, som også vandt etapeløbet i 2013 og 2015, satte nemlig Alberto Contador, Fabio Aru, Romain Bardet og Richie Porte til vægs.

Det lover godt forud for Tour de France, da Froome har vundet den franske Grand Tour de samme år, som han har vundet Dauphiné.

- Ja, det her er en stor sejr, men vi bliver nødt til at arbejde ekstrem hårdt fra nu og indtil juli for at sikre os, at vi er i den rigtige form til Tour de France, siger han til Cyclingnews.

Froome føler da heller ikke, at han har nået sin topform endnu, selv om han sluttede øverst på skamlen i Dauphiné. Den fungerer ellers som en af sidste optakter til Tour de France, der begynder den 2. juli.

- Jeg er ikke på mit bedste endnu. Jeg håber at nå det til starten af Tour de France. Jeg kommer ind til løbet en smule mere frisk, og jeg håber det bringer mig ind i den tredje uge i bedre form.

- Men jeg kan ikke sige, om det kommer til at ske eller ej. Vent og se, men den tredje uge i dette års Tour kommer til at blive ekstrem hård, fortæller SKY-rytteren.

Den sidste uge af Tour de France starter ud med en flad etape og derefter en hviledag. Men herefter spidser det for alvor til, hvor der uden tvivl vil komme forskydninger i klassementet.

Om onsdagen kommer der en bjergetape, efterfulgt af en bjergenkeltstart og yderligere to bjergetaper, inden rytterne kan slappe en del mere af på etapen til Champs-Élysées.