Tour de France

Danmark afleverer Tour de France-bud og imponerer Tour-chefen

Dansk delegation med politikere i spidsen har her til eftermiddag officielt afleveret deres bud på en Tour de France-start til løbsarrangørerne.

Grand Départ i København med prolog. Første etape fra Roskilde over Storebæltsbroen til Odense. Anden etape fra Vejle til Sønderborg.

Planen har længe været kendt, men i dag er det officielt: Danmark har afleveret et bud på Tour de France-starten i 2019 eller senere.

Her til eftermiddag mødtes den danske lejr med Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen med løbsdirektør Christian Prudhomme i Paris, hvor buddet pakket ind i et pladehjul blev overdraget til løbsdirektøren.

- Jeg har en bedre mavefornemmelse i dag en for nogle uger siden. Vi har lavet en god præsentation her. Prudhomme kan godt se idéen i det. Men jeg lægger ikke skjul på, at andre lande og byer også vil have starten, siger Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) til TV 2 SPORT.

Løbsdirektøren Christian Prudhomme erkender også udfordringen i en Tour de France-start så langt nordpå, men understreger, at det danske bud er imponerende.

- Jeg er meget imponeret over buddet. Jeg har besøgt København to gange, og begge gange har jeg været meget imponeret. Både ved VM i 2011 og ved mit besøg i december sidste år, siger Christian Prudhomme til TV 2 SPORT.

- Det vil være en udfordring at starte fra København, men det er et meget, meget flot bud, jeg har fået overrakt i dag, siger han.

Et spørgsmål om tid

Mere sikker på startskud på dansk grund føler Joachim Andersen sig. Han er blandt initiativtagerne til det danske Tour de France-bud.

- Det kommer til at ske på et tidspunkt. Det er bare et spørgsmål om hvornår, siger han ifølge TV 2 SPORTS udsendte.

Buddet kommer til at løbe op i omkring 100 millioner kroner. Det er penge, der er godt givet ud, mener Erhvervs- og vækstministeren.

- Det ville være kæmpestort. Det ville være en af de største sportsbegivenheder i nyere tid på dansk grund. Tour de France er kæmpestort i forhold til mediedækning, tilskuere og synlighed. Det ville være med til at brande Danmark på en helt unik måde, siger Troels Lund Poulsen.