Cykling

Overraskende DM-vinder vil til VM: Her er sportschefens krav

Martin Toft Madsen vandt det danske mesterskab i enkeltstart i Vordingborg. Nu håber han at komme i betragtning til VM.

Der var ikke mange, der på forhånd havde peget på Martin Toft Madsen som vinder af DM i enkeltstart. Men den 31-årige tempospecialist kørte fra hele den danske elite og et par af de store danske Pro Tour-profiler.

Nu håber han så på, at sejren ved DM kan åbne muligheden for deltagelse ved VM i enkeltstart, der afvikles til oktober i Qatar.

- Jeg håber da, at jeg er inde i billedet til at køre VM nu. Jeg er tempospecialist, så det er måske det største, man kan køre som enkeltstartsrytter. Så det er den, der ligger lige for, og måske er en mulighed, siger Martin Toft Madsen.

Det er sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, der kommer til at afgøre, om Martin Toft Madsen kommer med til VM. Selvom der er længe til VM i Qatar, så vil han ikke udelukke, at DM-vinderen kan komme med. Men det kræver mere end én god præstation.

- Jeg vil følge ham tæt, og jeg vil absolut ikke udelukke muligheden. Det han skal bevise over for mig, det er, at det her ikke var en engangsforeteelse, og at han holder højeste internationale klasse, siger Lars Bonde til TV 2 SPORT.

Ved det seneste VM i cykling i amerikanske Richmond vandt Mads Würt Schmidt guld i U23, mens Christopher Juul-Jensen kørte det bedste danske seniorresultat hjem med en 17. plads.

Den anden danske enkeltstartsdeltager ved den lejlighed var Rasmus Quaade, der modsat Juul-Jensen kun deltog i enkeltstarten og ikke i linjeløbet. Han blev nummer 57.

- Hvis vi skal sende en rytter til VM, som kun skal køre den disciplin, så skal vi også være sikre på, at han kan gå helt op i toppen. Det har han (Martin Toft Madsen, red.) nu nogle måneder til at vise, at han kan, siger Lars Bonde.

Martin Toft Madsen henviste Michael Valgren til andenpladsen i en DM-enkeltstart, hvor der slet ikke blev plads på podiet til forhåndsfavoritterne Christopher Juul-Jensen, Rasmus Quaade og Mads Würtz Schmidt.

Tempospecialisten fra Team Almeborg-Bornholm har forberedt sig specifikt op til DM-enkeltstarten det seneste halve år og har blandt andet taget fri fra sit normale job for at kunne træne ekstra hårdt og intenst.

- Jeg havde håbet på og troet på, at jeg kunne køre med om sejren. Jeg ved godt, at det var der ikke ret mange andre, der troede, men jeg kender min krop og ved hvor hurtigt, jeg kan køre ud fra min træning, siger Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT.

Den tredje og sidste mand på podiet ved DM i enkeltstart var Team Trefor-rytteren Kasper Asgreen.