Cykling

Mørkøv forventer ingen DM-overraskelser: Bliver afgjort blandt os professionelle

Michael Mørkøv ser frem til et DM på en rute, han sidst havde stor succes i 2013.

Michael Mørkøv har prøvet det før. At få trukket en rød-hvid trøje over hovedet til lyden af ’Der er et yndigt land’.

Året var 2013 og byen var Vordingborg.

Søndag er det 138 mand store DM felt så til start i Vordingborg igen.

- Det er jo mere eller mindre samme rute, så umiddelbart ligger den jo fint til mig, lyder der fra Michael Mørkøv til TV 2 SPORT dagen før dagen.

I det hele taget glæder den 31-årige dansker sig til at køre DM.

- DM er altid sådan et sjovt løb at køre, fordi det altid er sådan lidt spændende, hvem der vinder det danske mesterskab og får lov at køre i Dannebrogs-trøjen.

Og modsat 2013, så har Michael Mørkøv lige lidt ekstra motivation for trøjen i år.

- Nu hvor jeg er udtaget til Touren, så kunne det være rigtig fedt at prøve at få trøjen med derned.

- Det er jo en stor oplevelse i det hele taget at køre i den, det prøvede jeg jo i 2013, men der havde jeg så ikke muligheden for at køre med den under Touren, så det kunne jeg godt tænke mig at prøve denne gang.

Og snyd heller ikke dig selv for denne dejlige video af Michael Mørkøv, der sikre sig en anden rød-hvid trøje, nemlig Tourens prikkede her i 2012.

Med andre ord lægger Katusha-rytteren masser af pres på sine egne skuldre. Men for en gangs skyld er det også et løb, der ikke handler om Alexander Kristoff. Michael Mørkøv har kun Michael Mørkøv at sætte sin lid til. Så han forudser ingen alliancer med nogle af de andre enlige ryttere.

- Nej, det bliver svært. Det kan da godt være, vi kan havne i en situation, hvor vi har fælles interesser, men i sidste ende, så er det jo erfaring, der tæller i det her løb, så det ville være begrænset, hvad man får ud af at hjælpe hinanden.

- Så jeg går derfor stærkt ud fra at det bare bliver alle mod alle.

Og i det hele taget, bekymrer det ikke Michael Mørkøv, at nogle af de andre hold kommer med fuldt mandskab.

- Det kan jo også være FOR mange, nogle gange. De kan jo for eksempel ikke alle sammen være med fremme. Så når først der har været lidt udskilning på, så plejer det at gå lige op, og så tror jeg, jeg har en rig chance, selvom jeg kører alene, lyder det fra Mørkøv.

Derfor peger Mørkøv også blandt sine professionelle kollegaer, når han skal komme med sit bud på mellem hvem slaget skal stå. Altså ud over sig selv.

- Der må jeg pege på nogle af mine professionelle kollegaer, som ser formstærke ud lige for øjeblikket. Valgren (Michael, red.) er virkelig godt kørende for øjeblikket, og ham anser jeg for værende en af de helt store favoritter. Og så er der jo Magnus Cort, han har været rigtig stærkt kørende her i Schweiz Rundt.

- Det er da helt sikkert, de (hjemlige ryttere, red.) kommer til at blande sig, men jeg vil sige, chancen for at en af os professionelle løber med sejren er vel størst, så det sætter jeg umiddelbart mine penge på, lyder det fra Michael Mørkøv, der i det hele taget forudser et taktisk og spændende DM 2016.

Husk, du kan se DM i linjeløb fra Vordingborg på TV 2 Sport fra klokken 14:30.