Tour de France

Sagan vinder igen - Froome kupper rivalerne i sidevinden

Peter Sagan vandt 11. etape, hvor Chris Froome gik til angreb i sidevinden og tog igen sekunder i forhold til rivaler som Nairo Quintana.

Den slovakiske Tinkoff-rytter Peter Sagan vandt 11. etape i Tour de France og nappede dermed sin anden etapetriumf i årets løb.

Blå bog: Peter Sagan

  • Navn: Peter Sagan
  • Alder: 26 år
  • Nationalitet: Slovak
  • Verdensmester i 2015 og 2016
  • 7 etapesejre i Tour de France (2012, 2013, 2016)
  • 5 gange vinder af pointkonkurrencen i Tour de France (2012, 2013, 2014, 2015, 2016)
  • 4 etapesejre i Vuelta a España (2011, 2015)
  • Vinder af Flandern Rundt i 2016
  • 2 gange vinder af Gent-Wevelgem (2013, 2016)

Med på hjul til målet i Montpellier havde slovakken løbets førende rytter, Chris Froome (Sky).

Se sammendrag og studieudsendelser på TV 2 PLAY.

Som den eneste af favoritterne var Froome skarp og vågen, da afgørelsen faldt, og via en andenplads på etapen nød han godt af både bonussekunder og et lille hul til feltet - i alt 12 sekunder.

Dermed øgede Froome sit forspring i kampen om den gule førertrøje til 28 sekunder ned til nummer to, Adam Yates (Orica-Bikeexchange).

Sagan fik revanche for andenpladsen på 10. etape, og han cementerede samtidig sin føring i kampen om løbets grønne pointtrøje. 

Her har han nu 309 point, mens Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) har 219.

Afgørelsen faldt efter en dag med drilsk sidevind og medfølgende styrt kort inde i etapen.

Med lidt mere end ti kilometer tilbage satte Tinkoff-holdet sig frem i feltet med blandt andre Michael Valgren som lokomotiv.

Danskerens føring sprængte feltet og dannede afsæt for Peter Sagans angreb. Med sig havde Sagan sin tempohjælper Maciej Bodnar, og kun Chris Froome var øjeblikkeligt vaks og kom med sammen med sin løjtnant Geraint Thomas.

Feltet med de øvrige klassementfolk kæmpede for at indhente de fire, men da også Froome gravede dybt i sine føringer, lykkedes det ikke - på trods af, at Etixx-Quick-Step en overgang satte sine folk frem for at køre sprinteren Marcel Kittel frem til frontgruppen.

Det lykkedes ikke, og Kittel fik ikke et eneste point til den grønne trøje i spurten i mål.

Mark Cavendish, som har vundet tre etaper i årets Tour og også er med i kampen om pointtrøjen, blev sat ud af spillet med en punktering.

På målstregen kunne den spurtstærke Sagan som ventet sprinte sig til sejren foran Froome, som hentede en storsejr - rent mentalt - i forhold til sine konkurrenter.

Se etaperesultat og klassement via linksene.