Tour de France

Stjerner kritiserer Tour-ledelse: - En af de værste etaper, vi har kørt

Flere store profiler i årets Tour de France var stærkt utilfredse med onsdagens etape, som, de mente, var for farlig.

Christopher Froome og Peter Sagan blev de helt store vindere på 11. etape, da de udnyttede en massiv sidevind til at slå hul til konkurrenterne.

Et underholdende skue for tilskuerne, men flere store profiler i feltet kritiserer i store vendinger etapen.

Nairo Quintana, som spås som den største udfordrer til Froome, mistede 12 sekunder til sin rival. Men det er selve etapens forløb, som gør, at Quintana mener, det var den sværeste etape i år.

- Som altid ønsker vi ikke at tabe tid. Men ved at kigge på denne ubegribelige rute, som fik os igennem en stribe af byer og oven i det en hård vind, blev det farligt for både os og tilskuerne, fortæller Quintana til Cyclingnews.com.

- Det positive er, at vi (Movistar-holdet red.) ikke havde nogen styrt, for arrangørerne tænker ikke altid på rytterne. De ser efter, hvilket spetakel de kan kreere uden at tænke på rytternes helbred.

- Vi risikerer alle vores liv derude hver dag, og det bliver de nødt til at tænke på efter i dag, siger han og fortæller, at Movistar-rytterne efter etapen havde svært ved at spise, fordi de stadig var stresset over etapen.

Også på Twitter gik flere af feltets profiler til tasterne for at kritisere arrangørerne for dagens etape.

- Hvad skal der til, før UCI-kommisærer fortæller os før en etape, at det parkour, som vi kørte i dag, er på kanten af det sikkerhedsmæssigt lovlige, spørger André Greipel.

- Det var en af de mest farlige Tour de France-etaper, jeg nogensinde har kørt. Jeg var bange for at blinke i tre en halv time, skriver Simon Gerrans.

- Tak til Touren for at vise os regionens landsbyer og deres 'road furnitures' (vejskilte, helleanlæg, rundkørsler osv. red.). Kun på grund af rytternes evner, var der ikke flere styrt #farligt, skriver Dan Martin, som samlet ligger nummer tre i klassementet.