Tour de France

Froome lettet efter skandale: Derfor måtte jeg løbe op ad Mont Ventoux

Chris Froome glæder sig over, at Tour de France-kommissærerne valgte at tilskrive ham den gule førertrøje trods tidstab.

Mont Ventoux leverede nok engang drama, men desværre var det ikke på grund af det rent sportslige.

Se Tour de France på TV 2 PLAY

Pludselig kom billederne af Chris Froome i den førertrøje, der løb op ad det mytiske bjerg. Der var opstået totalt kaos, efter at han, Bauke Mollema og Richie Porte var blevet stoppet af en motorcykel, der måtte stoppe på grund af de massive menneskemængder.

- Mollema, Richie og jeg landede oven i hinanden ved motorcyklen, og en anden motorcykel kom bagfra og smadrede rammen på min cykel, siger Chris Froome om de bizarre scener.

- Jeg var nødt til at løbe. Jeg havde ingen reservecykel, og jeg vidste, at bilerne sad fast bagved rytterne, så jeg prøvede bare at komme op ad stigning så godt, jeg kunne.

I første omgang mistede Froome førertrøjen, men fik den efterfølgende tilbage.

Juryen besluttede nemlig at stoppe tiden et stykke inden uheldet, hvor gruppen lå foran andre klassementsryttere som Nairo Quintana og Adam Yates. Derfor endte Froome faktisk med at øge sit forspring i klassementet.

- Jeg er bare glad for, at jeg kom igennem etapen og glad for, at kommissærerne traf den beslutning. Det er i løbets interesse, og jeg mener, det er den rigtige beslutning. Tak til dem, og tak til arrangørerne, siger Froome.

Chris Froome har nu 47 sekunder ned til Adam Yates på andenpladsen, mens forspringet til Nairo Quintana er oppe på et minut og et sekund.