Tour de France

Danske ryttere har ventet på holdnyt fra Riis: Her er hans svar

Michael Valgren og Chris Anker har stor interesse i et nyt dansk storhold. De har ventet på opkald fra Riis, og nu forklarer han, hvor det blev af.

Danske cykelentusiaster spærrede øjnene op, da den tidligere holdejer Bjarne Riis i februar annoncerede, at han ville starte et nyt dansk cykelstorhold op.

Se Tour de France på TV 2 PLAY

Flere rygter florerede i februar om Bjarne Riis og et muligt samarbejde med Prins Nasser bin Hamad Al Khalifa fra Bahrain.

Men den tidligere holdejer afslørede i stedet, at han slog spalterne sammen med sin ven - finansmanden Lars Seier. Sammen startede de projektet The RIIS SEIER PROJECT.

Planen var, at de skulle stable et World Tour-hold på benene inden 2017-sæsonen begyndte. Og den nyhed fik flere store danske cykelryttere til at slå ørene ud. Både Michael Valgren, der skal finde ny arbejdsgiver, når Tinkoff-holdet lukker, og Chris Anker Sørensen har vist stor interesse for at cykle på et dansk storhold.

- Jeg har ventet på Bjarne længe. Jeg har et godt samarbejde med ham, derfor vil jeg gerne tilbage og arbejde med ham. Og så kunne det være super sjovt at køre med alle de andre danskere, som virkelig viser topniveau, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Ifølge Bjarne Riis skal der nok komme et udspil, men man bliver nødt til at væbne sig med tålmodighed.

- Det er rart at høre, at de har lyst. Jeg tror, det er et spørgsmål om tid, så kommer det her hold. Jeg skal nok gøre mit til det, men jeg kan ikke garantere noget lige nu, siger Bjarne Riis.

Se hele TV 2's interview med Bjarne Riis, hvor han fortæller om sine planer med det nye cykelhold over artiklen.

Chris Anker Sørensens agent fortalte tidligere under Tour de France, at den danske rytter ikke havde skrevet under med et nyt hold til 2017-sæsonen, fordi han ventede på Bjarne Riis. Men sådan en kommentar generer Riis.

- Det er sådan nogle ting, der irriterer mig lidt. For det første skal de tie stille i forhold til sådan noget. Noget andet er, at jeg slet ikke har talt med Chris Ankers agent om, at han skulle køre på et cykelhold, som jeg står for. De er lidt hurtige i spyttet nogen gange, forklarer Bjarne Riis.

Mangler storsponsor

Efter de lovende udmeldinger tilbage i februar nedjusterede Riis i april sine ambitioner for et dansk World Tour-hold allerede i 2017. Holdet kommer med stor sandsynlighed først på cyklen i 2018.

Et World Tour-hold er garanteret deltagelse i verdens største løb som Tour de France og Giro d’Italia, men koster til gengæld cirka 100 millioner kroner at drive om året. De penge mangler The Riis-Seier Project stadig, fordi det ikke har fundet en storsponsor.

Og Riis kunne over for TV 2 SPORT ikke sætte dato på, hvornår noget falder på plads med et nyt cykelhold.

- Du gør det ikke bare over natten. Det tager tid, og det kræver meget forarbejde. Jeg vil ønske, at det kommer, og jeg vil ønske, at det bliver mig, der står i spidsen for det. Men det er ikke nogen selvfølge. Jeg arbejder på det, og så må vi se, hvor det ender, siger Bjarne Riis.

- Vi har været lidt for forvænnede i Danmark, fordi vi har haft et tophold i international cykelsport i mere end 15 år. Det er ikke bare en selvfølge.

Pengene mangler, og derfor må både danske og udenlandske interesserede ryttere væbne sig med tålmodighed. Og man får ingen papirer med underskifter at se, før en storsponsor er på plads.

- Det nemmeste er at lave budgetter. Det sværeste er at fylde det ud. Det er nemt for mig at sætte et hold, men det kræver, at dem, der er med til at sponsorere det og støtte det, er enige i den ambition, som man går efter, fortæller Bjarne Riis.

Den manglende storsponsor betyder også, at Riis ikke nødvendigvis sigter mod et Wolrd Tour-hold fra første dag. Han er parat til at slække på ambitionerne og begynde med et prokontinental-hold i cykelsportens 2. division.

- Det kommer an på, hvor man vil starte. Hvad er niveauet for holdet, og hvad kan man starte på? Det er ikke altid det rigtige at starte på øverste hylde, konkluderer Bjarne Riis.