Tour de France

Sky-rytter utilfreds med servicebils manglende hjælp - selvom det strider mod reglerne

Geraint Thomas kunne ikke forstå, hvorfor en servicebil ikke hjalp ham tilbage til feltet, efter han på 15.etape havde haft mekaniske problemer.

Sky-rytteren Geraint Thomas fik pludselig mekaniske problemer på 15. etape.

Se Tour de France på TV 2 PLAY

Derfor måtte han opgive at hjælpe sin kaptajn, Chris Froome, det sidste stykke til mål. Men det betød også, at Geraint Thomas blev overladt til sig selv på dagens sidste stigning, Lacets du Grand Colombier. Og derfor kom Sky-rytteren omkring seks minutter senere ind end de forreste.

Men ifølge Geraint Thomas kunne alt det måske være blevet afværget. Sky-rytteren er nemlig utilfreds med, at den neutrale servicebil fra Mavic ikke hjalp ham tilbage til feltet, efter at han havde fået skiftet dæk. Også selvom det strider mod reglerne.

- Normalt kan man lægge sig bag ved bilen, så man kan komme op i fart, og så man kan komme tilbage i gruppen, siger Sky-rytteren Geraint Thomas til Cycling Weekly

På trods af, at det er ulovligt for rytterne at lægge sig i bilernes slipstrøm, så er det ifølge Geriant Thomas meget normalt. 

- Det gør man i alle andre løb, men kommisæren forhindrede de andre biler i at komme forbi, og jeg kunne simpelthen hen ikke nå op igen, forklarer Sky-rytteren. 

Geraint Thomas forstod simpelthen ikke, hvorfor servicebilen ikke ville hjælpe ham. 

- Jeg har ingen ide. Måske kan de ikke lide mig. Det var frustrerende, siger til Cycling Weekly.