Tour de France

Nu gælder det prestigefyldte Champs-Élysées: Her er de hurtige favoritter

Champs-Élysées kalder på de mest eksplosive og hurtigste ryttere i verden. Kampen på målstregen i Paris står mellem Kittel, Greipel og Kristoff.

Nu skal den mest prestigefyldte etapesejr i verdens hårdeste cykelløb deles ud. Etapeafslutningen på Champs-Élysées.

Se Tour de France på TV 2 PLAY

Går det, som traditionen siger, ender det hele i en massespurt. Kampen på Champs-Élysées kaldes af flere sprinternes uofficielle verdensmesterskab. Men sådan behøver det ikke at ende.

Man skal tilbage til 2005 for at støve et år frem, der ikke endte i en massespurt. Dengang snød Alexander Vinokourov hele feltet. Før ham skal man helt tilbage til 1994 for at finde næste afslutning på Champs-Élysées, som ikke endte i en massespurt.

Spørger man dog cykelekspert Henrik Juul, så ender sidste etape med et sprinteropgør.

- Jeg vælger Marcel Kittel. Nu kommer alle de folk, som vi næsten havde glemt de seneste par dage. En Kittel, en Greipel og en Alexander Kristoff. Og også Peter Sagan, ham har vi set rigeligt til, men han hører med i bundet i morgen, siger Henrik Juul-Jensen.

Tourens sidste etape på Champs-Élysées bliver uden Mark Cavendish. De færreste havde troet, at supersprinteren fra Storbritannien ville støvsuge hele fire etaper til sig.

Nu er briten udgået, fordi han fokuserer på OL, og andre sprintere kan i stedet få lov at komme ind på scenen. Og her tror Bjarne Riis også på, at tyske Marcel Kittel kommer først over målstregen.

- Jeg tror ikke på, at Bryan Coquard har det sidste, der skal til. Nu siger du, at Kittel ikke er kommet godt ud af bjergene, men han er jo kommet igennem. Det vil sige, at han er i Paris og et godt bud i morgen, siger Bjarne Riis.

Se hele interviewet med cykeleksperterne over artiklen.

Sprinterne og resten af feltet skal på 21. etape køre 60 kilometer ind til den franske hovedstad, herefter kører rytterne otte omgange i indre Paris. I alt 113 kilometer.

Ifølge tidligere cykelrytter Frank Høj kører et udbrud afsted, men sprinterholdene vil holde snor i det. Han tror imod sætningen til Henrik Jul og Bjarne Riis, at en anden tysker – André Greipel – vinder på Champs-Élysées.

- Min favorit er faktisk Greipel. Der er jo meget stor forskel på de spurter, der er i starten af Touren, og dem, der er i slutningen. Der er ikke nogen, som har sparet sig. De er rigtig slidte, og Greipel er god til at spurte, når han har ondt i benene. Det er en Alexander Kristoff også, men jeg tror på Greipel, fortæller Frank Høj.