Cykling

Perfekt start for Riis: Det er et suverænt resultat

Mads Würtz Schmidt sørgede for et perfekt comeback til cykelsporten for Bjarne Riis.

Første etape af PostNord Danmark Rundt blev en kæmpe succes for Bjarne Riis. Sammen med blandt andre Lars Seier blev han for nylig hovedsponsor for det tidligere Team Trefor, og i det første officielle løb var der bonus.

Under navnet Team Virtu PRO – VéloCONCEPT kørte Mads Würtz Schmidt sig frem til andenpladsen på første etape af Danmark Rundt.

Den tidligere U23-verdensmester på enkeltstart stak afsted, da frontgruppen ramte den første af tre omgange på en rundstrækning i Esbjerg sammen med italieneren Daniele Bennati fra Tinkoff.

De to kom sammen til mål, hvor den 35-årige italiener dog var hurtigst. Men andenpladsen til Mads Würtz Schmidt vakte stor begejstring hos den nye hovedsponsor.

- Det er fantastisk. Super. For os er det jo et perfekt scenarie. Den helt rigtige rytter at sidde på, så det er en super start, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Havde du tænkt, at den tager Bennati, da de kom afsted?

- Ja, det er klart. Og man kan også se, at Mads fører lidt rigeligt. Han tænker mere klassement i dag end etapesejren, og det er også helt fair. Lige gyldig hvad, at sidde herude foran på første etape, det er et suverænt resultat.

Mads Würtz Schmidt tabte ni sekunder til Daniele Bennati. Men den 22-årige dansker hentede flere sekunder på nogle af konkurrenterne til det samlede klassement. Forhåndsfavoritten Michael Valgren blev nummer seks på etapen og var 27 sekunder efter Bennati.

Dermed har Mads Würtz Schmidt allerede nu en lille fordel inden den svære 3. etape, hvor rytterne flere gange skal op af den – i Danmarks Rundt sammenhæng – berygtede Kiddesvej i Vejle.

- Nu skal der stor koncentration på Vejle-etapen, for det er vigtigt ikke at tabe tid, men køre med de bedste. Kan han det, så har vi gode muligheder, siger Bjarne Riis.

Danmark Rundt køres over fem etaper. Fjerde etape på lørdag er en 19,6 kilometer enkeltstart omkring Nyborg, inden løbet vanen tro afsluttes på Frederiksberg på søndag.