Cykling

Valgren efter Astana-skifte: Afviste Froome og et andet storhold

Michael Valgren sagde pænt nej tak til at hjælpe Chris Froome med at genvinde Tour de France. Han satser i stedet på at få sin egen chance hos Astana

Michael Valgren er på vej til Skagen og en velfortjent ferie.

Og hvis han smiler en lille smule ekstra de kommende dage, er der ikke så forfærdeligt meget at bebredje ham.

Valgren holder nemlig ferie med en frisk sejr i Danmarks største cykelløb - og ikke mindst en aftale med det kasakhiske storhold, Astana. Et hold han foretrak, da der var frit valg på cykelsportens øverste hylde.

- De viste størst interesse blandt de hold, jeg talte med, begrunder Valgren sit skifte over for TV 2 SPORT.

- Og så kunne jeg også se mig selv på det hold, hvor jeg ligesom kunne få min egen personlige succes, da de andre hold jeg talte med var BMC og SKY, uddyber han.

Tilvalget af Astana er nemlig også et fravalg af en hjælperrolle hos Chris Froome og Team Sky - og hos Richie Portes BMC-hold.

- Jeg vil gerne ud og prøve at se, om jeg er god nok til at vinde cykelløb, siger Valgren.

- Jeg har kørt tre sæsoner hos Tinkoff, hvor jeg har arbejdet røven ud af bukserne for Alberto (Contador red.). Og jeg kan se, at måden som SKY og BMC kører på er fuldstændig lige sådan.

- Så ved jeg godt, at jeg ikke er bedre end tredjedelen på de hold, så der vil jeg skulle gøre det samme som hos Tinkoff. Det magter jeg ikke rigtig mere.

Derfor var Valgren også ekstra glad, for mulighed, der forementlig bliver hos Astana.

- De har også kaptajner, men de får lov til at køre i udbrud og prøve at gribe chancerne for at vinde etaper i Grand Tours, men også i Dauphiné og Paris-Nice. Det er sådan noget, jeg gerne vil kaste mig selv ud i også.

Alexandre Vinokourovs, den ledende skikkelse hos Astana-holdet, interesse for Valgren dukkede op umiddelbart efter danskerens topresultat i Amstel Gold Race tilbage i april.

Efter en rolig maj kom de forskellige tilbud på bordet lige inden - og under - Tour de France. I dag blev det så tilladt for Astana at offentligøre, at man vandt dysten og Valgren.

- Jeg er ikke blevet lovet, at jeg skal køre Touren eller noget andet. De ser mig gerne som en frontfigur i Ardenner-klassikerne sammen med Alexey Lutsenko.

- Og så har jeg en forhåbning om, at jeg skal prøve at se, om man kan kombinere det med brostensløb næste år – jeg vil gerne se, om det er noget, jeg kan finde ud af, siger Michael Valgren.

Hos Astana bliver Michael Valgren holdkammerat med Jakob Fuglsang, ligesom landsmanden fra Tinkoff-holdet, Jesper Hansen, tager med til de lyseblå kasakhstanere.

- Jeg har talt meget med Jakob, og forhørt mig om hvordan og hvorledes, de gør det. Havde det ikke været for ham, så havde jeg heller ikke fået de informationer, jeg har fået. Han har været en stor grund til skiftet.

Hvad har han kunne fortælle dig?

- Han har sagt, at det jo er et storhold, men netop også, at det er sådan, at har du gode ben, skal du nok få lov til at køre din chance.

- Det er fedt at vide, at hvis du har noget at skyde med, får du lov. Det har jeg jo ikke fået de sidste mange cykelløb, siger Valgren, der ikke vidste, at Jesper Hansen også ville skifte til Astana.

- Det er fedt at få Jesper med. Han fortjener at komme på et nyt, godt hold. Han er en eminent cykelrytter. Jeg håber også, han kan få lov til at ryge ud og køre nogle udbrud og se om han kan vinde cykelløb. Det er han helt sikkert god nok til.

- Jo flere danskere, jo bedre. Det er altid fedt at have landsmænd at tale med andet end cykling omkring.