Rio 2016

Danskerne om morderisk OL-rute: Hårdeste nogensinde

De danske landvejsryttere forventer et ekstremt hårdt løb, når de i dag skal ud kæmpe om medaljer på en vanvittig hård rute til og fra Copacabana.

Lørdagens linjeløb bliver hårdt. Faktisk bliver det modbydeligt. 237 kilometer og i omegnen af 4000 højdemeter venter mændenes felt, når de klokken 14.30 dansk tid triller af sted.

Derfor er der en smule ærefrygt at spore i den danske lejr forud for løbet.

- Det er helt klart noget af det hårdeste, jeg nogensinde har set i et endagsløb, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Ruten er meget vanskelig. Det svarer nok til Tourens sværeste bjergetape, siger Christopher Juul-Jensen.

Det er helt klart noget af det hårdeste, jeg nogensinde har set i et endagsløb

Jakob Fuglsang om OL-ruten

- Jeg har ikke set noget så hårdt i et mesterskab i min tid. Den er benhård, siger landstræner Lars Bonde.

Se en animeret grafik af OL-ruten til mændenes linjeløb i videoen her:

Ét langt udskillelsesløb

Specielt de tre ture op af stigningen til Vista Chinesa, der er små ni kilometer lang og ekstremt stejl i lange periode, kommer til at skabe stor udskilning i front, vurderer landstræneren.

- Vi kommer til at se et udskilningsløb og nogle af de allerstørste stjerner i problemer. Men det er jo også underholdene at se, siger Lars Bonde.

Jeg har ikke set noget så hårdt i et mesterskab i min tid. Den er benhård

Landstræner Lars Bonde om OL-ruten

På grund af den hårde rute er danskernes bedste bud på en medaljetager Jakob Fuglsang. Silkeborgenseren har tidligere præsteret godt i OL-sammenhæng, senest med en 13. plads ved legene i London i 2012.

- Som mesterskabsrute er det helt klart det hårdeste, jeg nogensinde har set. Det bliver udskilning bagfra. Og til sidst gælder det om at have ressourcer i banken.

Christopher Juul-Jensen og Chris Anker Sørensen skal som hjælperyttere sørge for, at Fuglsang sparer på kræfterne, indtil feltet når de tre runder op ad Vista Chinesa.

- Det er klart, at Fuglsang er den rytter, vi satser på. Han virker til at være kommet godt ud af Touren. Så er det op til Chris Anker Sørensen og jeg at passe på ham, siger Christiopher Juul-Jensen.

Rytterne sendes af sted i morgen klokken 14.30 dansk tid. Opløb forventes at være omkring klokken 20.30.