Rio 2016

Snydt for OL-plads: Rytter er dybt uenig med cykel-boss' beskyldninger om manglende form

Bo Handberg Madsen kalder det en katastrofe, at Cecilie Uttrup Ludwig ikke får lov at deltage i OL-linjeløb. Selv er hun dybt skuffet.

Danmark er ikke repræsenteret, når kvindernes linjeløb i landevejscykling søndag løber af stablen ved OL i Rio de Janeiro.

Fredag fik Danmark ellers tilbudt en plads efter et afbud fra Rusland, men Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Cykle Union (DCU) takkede nej til at kalde en udøver til Brasilien med mindre end 48 timer til løbsstart.

- Vi vil præstere på topniveau, og det vil ikke være seriøst at indkalde en rytter med så kort varsel, siger Lars Bonde, der er Danmarks teamchef for cykling under OL.

- Landevejsløb er en konkurrence, som strækker sig over mange timer. Hvis man har jetlag, manglende rutekendskab, manglende træning, så går det ikke.

Cecilie Uttrup Ludwig stod klar til at tage pladsen, og hun er ærgerlig over Bondes beslutning.

- Jeg er rigtig ked af det og skuffet. Jeg ved godt, det ikke havde været de optimale forberedelsesbetingelser, men man må nu engang spille med de kort, man har fået, ellers var der jo heller ingen grund til at sende et helt fodboldhold af sted til EM i 1992, siger hun til TV 2 SPORT.

- Jeg er super klar og topmotiveret for at køre et OL. Ruten lå kanongodt til mig, og jeg er i mit livs form.

Selvom Cecilie Uttrup ikke har kørt OL-ruten, mener hun alligevel, at hendes forberedelse har været god.

- Jeg er i Malaga lige nu, fordi vi vidste, der var et spinkelt håb om, at jeg kunne komme med til OL, så jeg er her for at vænne mig til varmen og køre noget bjergtræning, siger hun.

Også hendes manager hos Team BMS Birn, Bo Handberg Madsen, er utilfreds med udfaldet.

- Det er intet mindre end en katastrofe. Jeg forstår slet ikke, hvad der er sket, siger han til dr.dk.

- Hun er topklar, og så får man at vide, at hun ikke er udtaget, fordi hun ikke er klar. Der er jo ingen, der får jetlag at flyve fra Europa til Amerika. Det er jo den anden vej.