Kongefamilien fejrede Fuglsang i Rio: - Det var simpelthen stort

Prins Joachim og Prinsesse Marie tog børnene med, da de hyldede den danske OL-sølvvinder Jakob Fuglsang.

Der skulle ikke gå lang tid, før Danmark vandt sin første medalje ved OL i Rio. Det blev noget uventet cykelrytteren Jakob Fuglsang, der vandt sølv i herrernes linjeløb i cykling.

Og den præstation var så suveræn, at Kongehuset kiggede forbi for at hylde den danske rytter. Prins Joachim, Prinsesse Marie og børnene Prins Nikolaj, Prins Felix, Prins Henrik og Prinsesse Athena lykønskede alle Fuglsang.

Nu er der medalje, nu er ballet åbnet. Nu er det bare derudaf.

Prins Joachim

- Det var simpelthen stort. Og så var det ikke engang en disciplin hvor vi forventede en medalje, siger Prins Joachim til TV 2 SPORT.

- Løbet udviklede sig - ikke mindst de sidste 10 minutter, og så var der en mulighed for medalje.

Den danske sølvmedalje kom som en stor overraskelse for Prins Joachim.

- Man har fortalt børnene om medaljer og om, hvad vi er her for at se. Med al respekt for Jakob og de andre cyttere, så var det ikke her, vi havde forventet en medalje. Nu så vi, at det uventede også kan ske, siger Prins Joachim.

Prins Joachim og familien var også på plads til tribunerne, da OL blev sat i gang med åbningsceremonien natten til lørdag. Han håber nu på, at flere danske atleter kan følge Fuglsangs eksempel.

- Nu er der medalje, nu er ballet åbnet. Nu er det bare derudaf.

Prins Joachim er selv kendt som sportsinteresseret. Dog ikke i en disciplin, der gør sig på det olympiske skema. Det er nemlig mest motorsport, som prinsen har fordrevet tiden med.

Storebror Kronprins Frederik er derimod meget involveret i OL, da han er dansk medlem af den olympiske komite (IOC).