Rio 2016

Voldsomme billeder: Hun lå nummer et, men styrtede

Kvindernes landevejsløb blev skæmmet af et voldsomt styrt kort før mål, hvor den førende hollænder endte bevidstløs i asfalten.

Advarsel - voldsomme billeder i video og artikel

Kvindernes linjeløb i cykling ved OL i Rio, var ligesom mændenes fyldt med drama.

Og ligesom hos mændene, hvor Nibali og Henao helt i front styrtede på den sidste nedkørsel før mål, så skete det samme hos kvinderne.

Mens førnævnte mænd "slap" med brækkede kraveben og skuldre, så gik det endnu mere alvorligt for sig, da hollandske Annemiek van Vleuten på uhyggelig vis styrtede.

I et højresving bare 10 kilometer fra mål, nøjagtigt samme sted, som Thomas De Gendt styrtede i mændenes løb, mistede van Vleuten kontrollen over sin cykel.

Uden at tage fra og med hovedet forrest ramte hun kantstenen, hvorefter hun blev liggende uden at røre sig.

Herfra blev hun straks kørt i ambulance mod Rio, hvorfra det fra kort tid siden forlød, at hun var ved bevidstheden.

Kort efter løbets afslutning, mødte TV 2 SPORTS reporter Christian Bækgaard den hollandske landtræner, der med blanke øjne kort konstaterede, at van Vleuten er i live.

- Hun er kommet til bevidstheden igen, og alt tyder på, at hun heldigvis er OK, sagde landstræner Johan Lammerts til TV 2 SPORT.

Lammerts kunne fortælle, at han og lægen, som sad i de forreste biler, var ved van Vleuten omkring et minut efter.

Imens hun lå bevidstløs, blev hun i løbet overhalet af holdkammeraten Anna van der Breggen, der endte med at vinde løbet, foran svenske Johansson og italienske Borghini.

Trods sejren, var det ikke underligt en meget tynget stemning i målzonen, hvor van der Breggen og de øvrige medaljetagere netop har overstået medaljeoverrækkelserne.