Rio 2016

Slået af Lasse Norman: Nu stopper han med banecykling

Colombianeren Fernando Gaviria stopper med banecykling for at hellige sig landevejskarrieren.

Verdensmesteren Fernando Gaviria kom til OL som en af favoritterne i mændenes omniumløb i banecykling, men han måtte nøjes med en fjerdeplads lige efter danske Lasse Norman Hansen, der tog bronze.

Colombianeren er dobbelt verdensmester i disciplinen, men han kommer ikke til lave et VM-hattrick. Gaviria stopper nemlig banekarrieren for at fokusere på landevejscykling, hvor han er et af de største sprinttalenter.

- Da jeg tog flyet (til Rio, red.), sagde jeg: Hvis jeg ikke vinder, stopper jeg. Og det er en beslutning, som jeg har truffet. Jeg stopper på banen, siger Etixx-Quick-Step-rytteren til cyclingnews.com.

- Måske vil jeg en dag køre seksdagesløb, men jeg vil ikke fortsætte, som jeg har kørt. Jeg ser ikke frem til at deltage ved eller drømmer om endnu et OL. Jeg siger farvel til banen. Nu vil jeg fokusere på landevejen.

Tæt på OL-medalje

Den 21-årige rytter var tæt på at hente Lasse Norman Hansen i pointløbet, men danskeren holdt stand og sikrede en OL-medalje til samlingen, som også tæller guld i omnium fra 2012 og bronze i 4000 meter holdforfølgelse ved OL i Rio.

Den manglende medalje var en stor skuffelse for Fernando Gaviria.

- Da pointløbet sluttede, og jeg vidste, at jeg blev nummer fire i omnium til OL, gik der mange tanker igennem mit hovedet, forklarer han.

- Jeg var skuffet. Jeg ville vinde guld, fordi jeg er verdensmester, og det ville jeg vise.

Nu kan han i stedet fokusere på at konkurrere med supersprinteren Marcel Kittel om at være Etixx-Quick-Steps stærkeste sprinter.