Froome skyder Quintana-forslag ned: Skal vi også køre på cykler med ét gear?

Chris Froome skyder Nairo Quintanas forslag om at forbyde wattmålere ned med en kortfattet bemærkning efter 11. etape. I feltet er meningerne delte.

Der har været meget debat om wattmålere i de professionelle cykelfelter, efter Vueltaens førende rytter, Nairo Quintana, på løbets hviledag i går foreslog at gøre det forbudt at bruge det elektroniske udstyr til at overvåge rytternes watt-tal under etapeløb.

Et forslag, den lille colombianer har bragt på banen, fordi han ønsker at gøre op med forudsigeligheden og underholdningen, som mange cykelfans er enige om forsvinder med den defensive stil, der ofte følger med, når ryttere læner sig op ad de små tal på cykelcomputeren.

Efter 11. etape skød Chris Froome, der er kendt for at bruge watt-talene flittigt, dog Quintanas forslag ned med en kort og munter bemærkning, da han blev spurgt ind til, hvorvidt wattmålerne skal forbydes i cykelsporten.

- Jamen, hvorfor ikke? Skal vi så også gå tilbage til at køre på cykler uden gear? Lød det ironisk fra den tredobbelte Tour de France-vinder i et interview få øjeblikke efter hans etapesejr.

I Vuelta-feltet er der delte meninger om, hvor stor en indflydelse wattmålerne egentlig har på løbet. Flere er på Nairo Quintanas side, mens andre ikke mener, det gør den store forskel.

- Jeg ligger helt i samme bane som Quintana. De bør forbydes, mener Tinkoffs danske sportsdirektør Lars Michaelsen, mens de hos Team Sky har en anden opfattelse.

- Det kommer ikke til at ændre noget. Quintana tabte tid i sidevinden i Tour de France, og det var vist ikke på grund af en wattmåler, siger Skys sportsdirektør Dario Cioni.

Nairo Quintanas holdkammerat Rory Sutherland mener, at debatten er blevet kørt unødvendigt op i medierne.

- Jeg synes, det bliver blæst ud af proportioner i pressen. Vi har alle sammen wattmålere. Det er et personligt valg, lyder det fra Movistars Rory Sutherland