Vuelta a España

Orica mindes afdød 12-årig: - En helt speciel dreng

Orica-BikeExchange startede søndagens etape af Vueltaen med en gul sløjfe om armen og påskriften 'Pablo Sanz - 53' på cyklerne.

Over artiklen kan du se indslaget om Pablo Sanz fra dagens Vuelta-studie

På 15. etape af Vueltaen kom feltet igennem regionen Zaragoza, og det var med en ekstra lille detalje på Orica-cyklerne og en stor tanke til en afdød fan.

12-årige Pablo Sanz var en ung cykelrytter fra Zaragoza, der tilbage i maj døde af kræft. Samtidig var han en af holdets største fans, skriver Orica-BikeExchange på sin hjemmeside.

- Han elskede sport, han elskede cykling, han elskede Esteban Chaves og Orica-BikeExchange. Pablo elskede livet. Som 9-årig fik Pablo amputeret sit højre ben, men med sin enorme kapacitet til at overvinde alt, stoppede det ham ikke fra at køre på sin cykel, skriver Orica.

Samtidig har de på Twitter lagt billeder og en hyldest op til Pablo Sanz.

- I dag kører vi med hjælp fra en engel. Pablo Sanz fra Zaragoza døde af kræft i en alder af 12 år, skriver Orica til en række billeder af den unge fan.

Samtidig uddyber holdet på sin hjemmeside, at de kører med et bestemt citat i baghovedet, som den bare 12-årige dreng stod bag, inden han døde:

- Jeg har levet livet fuldt ud, og jeg har gjort alt, hvad jeg elskede. Alle som kendte mig, sender jeg min styrke, så I er glade og ikke sætter begrænsninger for jer selv. Man vinder ikke altid. At forsøge, og frem for alt nyde, er den største sejr.

Orica-BikeExchange ærede Pablo Sanz med en sticker på cyklen, hvor hans navn stod sammen med hans yndlingstal - 53. Holdet kørte desuden med gule sløjfer om armen for at vise støtte til kampen mod børnecancer.

Før etapen snakkede TV 2 SPORT med Esteban Chaves, der var den unge drengs helt store idol:

- Han er en speciel dreng for holdet. Han blev født i Zaragoza. Jeg er virkelig ked af, han forlod os i maj. I dag mindes vi ham, mens vi kører, og hans familie er her. Han betyder meget for os, og vi kører for ham, sagde Chaves.

Esteban Chaves og den afdøde 12-åriges bror