Cykling

Danmarks Cykle Union fyrer direktøren med øjeblikkelig virkning

Per Henrik Brask er fyret som direktør for DCU. Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

Danmarks Cykle Union (DCU) har valgt at fyre direktør Per Henrik Brask med øjeblikkelig virkning, det bekræfter DCU over for TV 2 SPORT.

Danmarks Cykle Union har fyret direktøren.

Ekstra Bladet skriver mandag formiddag, at unionens direktør, Per Henrik Brask, er blevet fyret og fratræder med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter unionen nu selv over for TV 2 SPORT.

- Det er korrekt, at samarbejdet med Per Henrik Brask er opsagt pr. dags dato, skriver kommunikationschef Christoffer Lehmann i en SMS til TV 2 SPORT.

Klokken 14.00 vil Danmarks Cykle Union udkomme med en pressemeddelelse, der uddyber fyringen.

Dermed blev det blot til et enkelt år som direktør for den nu fyrede Brask, der blev ansat i september 2015.

Skrantende økonomi

Fyringen sker få måneder efter, DCU præsenterede endnu et blodrødt årsregnskab for 2015. Her kom unionen ud af regnskabsåret med et underskud på små 900.000 kroner.

Det førte blandt andet til nedskæringer på landevejscykling og mountainbike, mens DCU også var nødt til at skære deltagelsen for mænd i EM i cykling væk, mens kvinderne af egen lomme betalte for at komme med.

Også til den kommende VM i cykling i Doha skal en del af de danske ryttere selv betale for at få lov at repræsentere Danmark.

Økonomien i cykleunionen holdes i live af et millionlån fra Danmarks Idrætsforbund, DIF, som har lagt et tre millioner stort lån i unionens kasse.

I slutningen af juli måned udarbejdede DCU en økonomisk skiftligt rapport for første halvår af 2016. TV 2 SPORT har anmodet at få indsigt i denne og afventer svar.