Cykling

Antidoping-myndighed efterforsker Bradley Wiggins og Team Sky for mistænkelig pakke

Storbritanniens antidopingagentur, UK Anti-Doping, efterforsker Bradley Wiggins og Team Sky for en suspekt pakke med medikamenter under etapeløb.

Hvad er en TUE?

TUE – Therapeutic Use Exemption – er en dispensation for et medicinsk præparat, der er på dopinglisten. TUE gives til udøvere, der grundet en sygdom, lidelse eller skade har behov for et præparat til medicinsk behandling, som er på Dopinglisten.

For at få en TUE skal udøveren udredes for sin sygdom eller skade, og dispensationen skal gives af ADD’s TUE-udvalg, som består af fire læger med forskellige specialer.

Kilde: Anti Doping Danmark

Tour de France-vinderen og den mangedobbelte OL-guldvinder Bradley Wiggins er centrum i en efterforskning, som Storbritanniens antidopingagentur har sat i gang.

Sammen med sit daværende hold, Team Sky, efterforskes Wiggins for en levering af farmaceutiske produkter tilbage i 2011 under cykelløbet Criterium Dauphiné.

Det skriver nyhedsbureauet AP torsdag aften.

Tabloidavisen Daily Mail mener at vide, at efterforskningen omhandler en pakke, der blev fragtet fra Genéve i Schweiz til Team Skys læge under det franske etapeløb, der afvikles omtrent en måned før Tour de France. 

Bradley Wiggins vandt det pågældende Criterium Dauphiné.

En repræsentant fra Storbritanniens cykleunion bekræfter over for Daily Mail, at en fra deres stab rejste til byen La Toussuire i France via Genéve med en pakke indeholdende medikamenter per forespørgsel fra Team Sky. Det gjorde de på datoen den 12. juni 2011 - samme dag som Wiggins stod på sejrsskamlen og blev hyldet som samlet sejrherre i Criterium Dauphiné.

Forbundet vil ikke røbe, hvilken rytter medikamenterne var tiltænkt.

Meget peger dog på Bradley Wiggins - ikke mindst fordi person, der fløj til Genéve med produkterne, er Simon Cope. Dengang var han træner for unionens kvindecyklingsprogram. Nu er han sportsdirektør på Bradley Wiggins eget cykelhold, Team Wiggins. 

Nu undersøger Storbritanniens antidopingagentur, UK Anti-Doping, hvad pakken indeholdt, hvilken læge fra Team Sky-staben, der anmodede den, og hvilken rytter pakken var tiltænkt.

Bradley Wiggins har været i mediernes søgelys den seneste måned, da den russiske hackergruppe Fancy Bears offentliggjorde Wiggins' TUE-erklæringer for stoffer, der ellers havde været forbudte.