Cykling

Stor succes: Danmark vinder overraskende medalje ved VM

Danmark har vundet den første medalje ved VM i cykling i Qatar. Juniorrytteren Mikkel Bjerg overraskede og vandt sølv i enkeltstart.

SE VM på TV 2 PLAY OG TV 2 SPORT hele ugen

Se Mikkel Bjerg køre i mål i bedste tid i toppen af denne artikel.

Målet var egentlig blot en top 10, men 17-årige Mikkel Bjerg sikrede sig selv og Danmark stor succes ved VM i cykling i Qatar, da han tirsdag formiddag vandt sølv i enkeltstart. 

Det var endda tæt på at blive dansk sølv og bronze, da Julius Johansen blev nummer fire.

Mikkel Bjerg lå længe til at vinde guld, da han hurtigt satte den bedste tid i mål. Men amerikanske Brandon McNulty ville det anderledes og slog tiden som sidste rytter på ruten.

Landstræner Henrik Simper var imponeret over Mikkel Bjergs præstation. 

- Han kørte helt fantastisk på sidste omgang. Der hvor Mads Pedersen og Mads Würtz gik ned i går, holder han farten fantastisk godt, og teknisk kører han også godt. Jeg er meget stolt og glad, siger landstræneren.

Mikkel Bjerg var blandt de første ryttere, der var ude på de 28,9 km i Doha i Qatar, og han satte med det samme de hurtigste mellemtider hele vejen igennem. Det gav ham en plads i det såkaldte ”hot seat”, hvor den førende rytter sidder, indtil han bliver slået eller løbet er slut.

Fra sit varme sæde kunne han se rytter efter rytter krydse målstregen i dårligere tider end hans egen.

Bjergs mellemtider var de bedste, lige indtil landsmanden Julius Johansen rullede ud på de glohede veje. Han slog Bjergs tider med få sekunder, men det holdt ikke længe, da storfavoritten Brandon McNulty fra USA, som kørte som sidste mand, smadrede alle mellemtider og til sidst tog guldmedaljen fra de to danskere.

17-årige Mikkel Bjerg vandt tirsdag VM-sølv i enkeltstart for juniorer.

- Det betyder sindssygt meget. Jeg ser det lidt som guld. Ham der vinder er en rigtig led karl, han kører sindssygt stærkt. Så jeg er bare glad for at tage en medalje hernede, sagde Mikkel Bjerg efterfølgende.

Til slut på ruten mistede Julius Johansen lidt af pusten, og derfor endte han lige uden for podiet på en fjerdeplads.